20-10-2020

Hidroelectrica a terminat lucrarile de modernizare si urmeaza sa puna in functiune statiile de 110kV aferente CHE Voila si CHE Vistea

In acesta saptamana Hidroelectrica a admis receptiile la terminarea lucrarilor de modernizare a statiilor de transformare de 110kV care deservesc CHE Voila si CHE Vistea. Lucrarile, in valoare totala de 1,28 mil. lei (550 mii lei statia 110kV Voila si 680 mii lei statia 110kV Vistea) sunt parte din obiectivul de investitii Hidroelectrica ”Modernizare statii 110kV Sector Olt Superior” si au fost realizate in conformitate cu graficul de executie aprobat.  

Cele doua statii, care intra intr-un nou ciclu de viata si exploatare ca urmare a efectuarii modernizarilor, au beneficiat de lucrari de montare ale echipamentelor de 110 kV noi, lucrari de constructii, realizarea de lucrari de circuite secundare si instalatii noi.

Suntem multumiti de faptul ca lucrarile de modernizare a statiilor de 110kV se desfasoara fara intarzieri si putem astfel urmari indeaproape graficul de realizare pe care ni l-am propus pentru acest an. Fiecare pas conteaza, fiecare modernizare sau retehnologizare aduce un plus de siguranta in exploatare si certitudinea ca obiectivele noastre vor raspunde prompt solicitarilor SEN si vor fi disponibile multi ani de acum inainte.” – a declarat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National si este o companie vitala pentru un sector strategic, cu implicatii in siguranta nationala. Hidroelectrica are in exploatare un numar de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalata totalizand 6.482 MW.

Biroul de presa al Hidroelectrica

Abonati-va la newsletter