Profil Companie

Profil

Hidroelectrica este lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, fiind o companie vitala pentru un sector strategic cu implicatii in siguranta nationala.

Infiintata in anul 2000, Hidroelectrica a reusit sa se impuna pe Piata de Energie din Romania datorita experientei, credibilitatii si flexibilitatii sale, fiind in prezent principalul producator si furnizor de energie din Romania cat si principalul furnizor de servicii tehnologice de sistem.

Cu o productie in an mediu hidrologic de peste 17 TWh generata in sucursale amplasate strategic pe teritoriul tarii, Hidroelectrica furnizeaza cca. 30% din productia totala a tarii, in functie de hidraulicitatea anului, in timp ce media volumului serviciilor de sistem din ultimii 10 ani este de cca. 70% din totalul serviciului de reglaj secundar, cca. 84% din serviciul de rezerva tertiara rapida si 100% din serviciul de asigurare a energiei reactive debitata sau absorbita din retea in banda secundara de reglaj a tensiunii, din necesarul Sistemului Energetic National.

Hidroelectrica, prin puternica sa cultura organizationala, urmareste sa isi consolideze pozitia de lider pe Piata de Energie din Romania printr-o dezvoltare optima a capacitatilor de productie, precum si sa devina un jucator important al Pietei Regionale de Energie in perspectiva.

Istoric

Despre Hidroelectrica

Societatea este administrata in prezent in sistem dualist, de catre un Directorat sub supravegherea unui Consiliu de Supraveghere.

La 31.12.2020, Hidroelectrica a inregistrat un profit net de 1.452 milioane lei raportat la o cifra de afaceri de 3.840 milioane lei.

In cateva cuvinte, anul 2020 poate fi caracterizat ca fiind unul de modificare substantiala a modului in care cu totii privim lumea. Efectele pandemiei Covid 19 s-au resimtit in toate domeniile economiei globale, in comportamentul consumatorilor si al intregii populatii in general, generand modificari substantiale de reglementare, constituindu-se deopotriva atat amenintari cat si oportunitati prin efecte adverse semnificative asupra unor industrii si potentarea altora. Astfel, elementul cheie al anului a fost adaptarea la schimbarile unor principii fundamentale, cauzate de aparitia pandemiei Covid 19. Hidroelectrica ramane una dintre cele mai profitabile companii din Romania si in anul 2020, cand compania a inregistrat o EBITDA de 70% din cifra de afaceri.

In anul 2020, Hidroelectrica a platit actionarilor dividende in valoare de 2.003 milioane lei.

Numarul efectiv de personal la 31.12.2020 era de 3.400 salariati.

La 31.12.2020, productia de 14,9 TWh a fost obtinuta in cele 187 capacitati in exploatare, avand o putere totala de 6.372 MW.

Intr-o lume in care energia este principalul motor al dezvoltarii, Hidroelectrica raspunde provocarilor pe care le presupune interconectarea pietelor la nivel regional si european, prin permanenta orientare spre calitate si inovatie, prin optimizarea unui management strategic care sa conduca la dezvoltarea durabila a societatii, utilizarea eficienta a resurselor hidroenergetice in vederea maximizarii productiei si mentinerea unui nivel ridicat al profitului, prin asigurarea unei disponibilitati ridicate a capacitatilor de producere a energiei electrice, in conditiile functionarii in siguranta a instalatiilor si echipamentelor din amenajarile hidroenergetice ale Hidroelectrica si prin accelerarea procesului de listare la bursa a Hidroelectrica, respectand principiile de guvernanta corporativa.

Abonati-va la newsletter