Profil Hidroelectrica

Profil

Hidroelectrica este lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, fiind o companie vitala pentru un sector strategic cu implicatii in siguranta nationala.

Infiintata in anul 2000, Hidroelectrica a reusit sa se impuna pe Piata de Energie din Romania datorita experientei, credibilitatii si flexibilitatii sale, fiind in prezent principalul producator si furnizor de energie din Romania cat si principalul furnizor de servicii tehnologice de sistem.

Cu o productie in an mediu hidrologic de peste 17 TWh generata in sucursale amplasate strategic pe teritoriul tarii, Hidroelectrica furnizeaza cca. 30% din productia totala a tarii, in functie de hidraulicitatea anului, in timp ce media volumului serviciilor de sistem din ultimii 10 ani este de cca. 70% din totalul serviciului de reglaj secundar, cca. 84% din serviciul de rezerva tertiara rapida si 100% din serviciul de asigurare a energiei reactive debitata sau absorbita din retea in banda secundara de reglaj a tensiunii, din necesarul Sistemului Energetic National.

Hidroelectrica, prin puternica sa cultura organizationala, urmareste sa isi consolideze pozitia de lider pe Piata de Energie din Romania printr-o dezvoltare optima a capacitatilor de productie, precum si sa devina un jucator important al Pietei Regionale de Energie in perspectiva.

Istoric


Despre Hidroelectrica

Societatea este administrata in prezent in sistem dualist, de catre un Directorat sub supravegherea unui Consiliu de Supraveghere.

La 31.12.2022, Hidroelectrica a inregistrat un profit net de 4.394 milioane lei raportat la o cifra de afaceri de 9.212 milioane lei.

In anul 2022, Hidroelectrica a platit actionarilor dividende in valoare de 3.830 milioane lei.
Numarul efectiv de personal la 31.12.2022 era de 3.465 salariati.

La 31.12.2022, productia de 13,6 TWh a fost obtinuta in cele 188 capacitati in exploatare, avand o putere totala de 6.480 MW.

Intr-o lume in care energia este principalul motor al dezvoltarii, Hidroelectrica raspunde provocarilor pe care le presupune interconectarea pietelor la nivel regional si european, prin permanenta orientare spre calitate si inovatie, prin optimizarea unui management strategic care sa conduca la dezvoltarea durabila a societatii, utilizarea eficienta a resurselor hidroenergetice in vederea maximizarii productiei si mentinerea unui nivel ridicat al profitului, prin asigurarea unei disponibilitati ridicate a capacitatilor de producere a energiei electrice, in conditiile functionarii in siguranta a instalatiilor si echipamentelor din amenajarile hidroenergetice ale Hidroelectrica, respectand principiile de guvernanta corporativa.

Abonati-va la newsletter