Client Casnic

Hidroelectrica, in calitate de furnizor de energie electrică verde si cel mai mare producator din Romania de energie regenerabila pune pret pe preferintele clientilor, dandu-va posibilitatea de a va bucura de conditii optime si transparente in procesul de schimbare a furnizorului printr-o  combinatie de beneficii gandita special pentru nevoile dvs., transpusa in oferte de furnizare energie electrica create atat pentru piata concurentiala, cat si pentru piata reglementata.

Piata libera...oferta dedicata tie!

Pentru tine, clientul nostru casnic, am creat o oferta de furnizare energie electrica 100% verde.

Oferta tip casnic:

- pret energie electrica activa 0,255 lei/KWh: OFERTA-TIP DE FURNIZARE ENERGIE ELECTRICA ADRESATA CLIENTILOR CASNICI

- energie verde

- factura flexibila in baza datelor transmise

- intermedierea relatiei cu operatorul de distributie

- contract transparent fara clauze ascunse

- stabilitatea unui furnizor de incredere

- posbilitatea primirii facturii prin e-mail

Oferta pret reglementat

Incepand cu 01.03.2019 Hidroelectrica S.A. intra pe piata reglementata devenind pentru zona de distributie Muntenia Sud, Furnizor de Ultima Instanta Optional. Decizia nr. 339 din 28.02.2019

Astfel venim in intampinarea clientilor casnici, din Bucuresti, judetele Ilfov si Giurgiu si cu oferta de pret reglementat.

Oferta pret reglementat incepand cu 01.01.2020 aplicabila clientilor casnici

Informare privind modul de aplicare a tarifelor reglementate-comunicat ANRE

Contract reglementat de furnizare energie electrica clienti casnici

Clienții casnici care și-au exercitat dreptul de eligibilitate au dreptul să revină la furnizarea de energie electrica din piața reglementată in urmatoarele cazuri:

In cazul clienților casnici, care la data de 1 martie 2019 au incheiate contracte reglementate cu furnizorii de ultimă instanta, al caror consum de energie electrica este facturat la pretul pentru serviciul universal, aplicarea tarifelor reglementate se va face automat fara a fi necesare demersuri suplimentare din partea clientilor casnici.

In cazul clientilor casnici care au incheiat un contract negociat cu un furnizor concurential si care doresc să beneficieze de tarife reglementate se procedeaza dupa cum urmeaza:

  1. daca au incheiat un contract negociat cu un furnizor de energie electrica desemnat furnizor de ultima instanta obligat sau optional in zona de retea in care se afla locul de consum, la data de 1 martie 2019, incheie un contract reglementat numai cu acesta.
  2. daca au incheiat un contract negociat cu un furnizor de energie electrica care nu este desemnat furnizor de ultima instanta in zona de retea in care se afla locul de consum, incheie un contract reglementat cu furnizorul de ultima instanta obligat desemnat pentru zona de retea in care se afla locul de consum.


Pasi de urmat pentru a schimba furnizorul de energie electrica dupa acceptarea ofertei:

Pasul 1

Pentru schimbarea furnizorului unui loc de consum, clientul final are dreptul de a denunta unilateral contractul de furnizare, cu respectarea conditiilor contractuale si cu obligatia de a transmite furnizorului de energie electrica si operatorului de retea o notificare in acest sens prin intermediului noului furnizor pe care-l imputerniceste prin notificarea completata in conformitate cu prevederile Ordinului 234/2019.

Clientul final are obligatia de a transmite furnizorului nou cel putin urmatoarele date:

  • Cererea de incheiere a contractului de furnizare
  • Copie dupa actul de identitate al solicitantului/Copie dupa certificatul de inregistrare la camera de comert.
  • Copie dupa ultima factura de energie electrica.
  • Copie dupa actul de proprietate sau alt document care sa ateste dreptul de folosinta asupra spatiului care face obiectul locului de consum respectiv.

Pasul 2

Incheierea contractului de furnizare energie electrica. Contractul de furnizare a energiei electrice incheiat cu noul furnizor produce efecte de la data incetarii contractului incheiat cu furnizorul actual.

Pasul 3

Clientul final de energie electrica este obligat sa notifice noul furnizor cu pivire la intentia incheierii unui contract cu acesta si sa il imputerniceasca in vederea notificarii furnizor actual privind incetarea contractului de furnizare, cu 21 de zile inainte si cu respectarea conditiilor contractuale.

Notificare privind incetarea contractului de furnizare a energiei electrice

Pasul 4

La aceeasi data cu transmiterea de catre client a notificarii prin care imputerniceste noul furnizor sa initieze procesul de schimbare a furnizorului in numele sau, acesta din urma transmite cate un exemplar al notificarii atat catre operatorul de retea la care este racordat locul de consum, cat si catre vechiului furnizor.

Alegerea unui nou furnizor de energie electrica nu presupune intreruperea alimentarii cu energie electrica, nu necesita nici o modificare a instalatiei electrice si  nu presupune niciun cost!

Pentru a beneficia de informatii suplimentare referitoare  la procesul de  schimbare a furnizorului de energie electrica, precum si pentru transmiterea cererilor de incheiere a  contractelor de furnizare enegie electrica,  va stam la dispozitie la adresa de e-mail contractare@hidroelectrica.ro si la numerele de telefon 021.30.32.517/ 021.30.74.634.

Abonati-va la newsletter