07-05-2020

Hidroelectrica a finalizat procedura de selectie a consultantului juridic pentru IPO

In data de 06 mai a.c., Hidroelectrica a semnat contractul avand ca obiect achizitia de ”servicii avocatiale de consultanta si asistenta juridica ale unui consultant juridic international care sa intreprinda toate masurile necesare in scopul indeplinirii cerintelor impuse de pietele de capital in legatura cu procedura de ofertare publica prevazuta in HG nr. 1066/2013, cu modificarile si completarile ulterioare”. Contractul a fost adjudecat de Dentons Europe SPARL, care a ofertat pretul de 429.000 euro, fata de 700.000 de euro, valoarea estimata a achizitiei.

Prin semnarea contractului de servicii avocatiale pentru listare, ne-am asigurat ca avem alaturi de noi una dintre cele mai mari case de avocatura din lume, cu anvergura si larga experienta in cadrul ofertelor publice de vanzare de actiuni, un partener potrivit pentru o societate de calibrul Hidroelectrica” – a declarat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.

”Perioada pandemiei nu a oprit angajamentele asumate de societatea noastra in ceea ce priveste listarea la bursa. Mergem in continuare cu pasi hotarati pe acest drum, astfel incat, atunci cand actionarii vor decide ca este momentul oportun pentru listare, sa putem actiona.

Hidroelectrica este tot mai aproape de stadiul in care sa fie pregatita 100% pentru procedura de IPO. Avem opinia fara rezeve a auditorului, obtinuta inca de anul trecut – ulterior rezolvarii problemei investitiilor istorice, acum avem si consultantul juridic care sa ne fie alaturi in acest proces pe care il dorim unul de succes. Urmeaza sa luam foarte curand o decizie in ceea ce priveste selectarea Equity Advisor.

Hidroelectrica doreste sa fie un pilon al tranzitiei energetice asumate la nivel european prin Green Deal, iar capitalul atras prin listare urmeaza a fi folosit pentru a dezvolta si consolida compania. Speram ca Romania sa intre foarte curand intr-o etapa de stabilitate, coerenta si predictibilitate legislativa astfel incat sa poata fi recastigata increderea investitorilor” – a mai declarat Bogdan Badea.

La procedura de selectie a consultantului juridic pentru IPO-ul societatii Hidroelectrica s-au prezentat 11 firme de avocatura, cu notorietate si experienta internationala. Listarea a 10% din actiunile societatii Hidroelectrica s-a decis in anul 2013 prin HG 1066, pentru aprobarea strategiei de privatizare.

Hidroelectrica este lider in productia de energie electrica din Romania si prinicipalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National. Compania are in portofoliu 204 centrale hidroelectrice cu o puterea instalata de de 6.444 MW.

Biroul de presa al Hidroelectrica

Abonati-va la newsletter