03-02-2020

Hidroelectrica a semnat primul contract de parteneriat pentru formarea profesionala a elevilor prin invatamant dual

Hidroelectrica si Colegiul Energetic din Ramnicu Valcea au semnat primul contract de parteneriat, dintr-o serie de sapte, pentru formarea profesionala a elevilor prin invatamant dual. Contractul presupune calificarea tinerilor, pe parcursul a trei ani de studii, in domeniile electrician aparate, echipamente electrice si energetice, electromecanic utilaje si instalatii industriale.

Pe durata celor 3 ani de studiu, Hidroelectrica va acorda burse lunare de 500 lei pentru fiecare elev inscris in programul educational, va asigura examinare de medicina muncii si analizele medicale obligatorii in vederea efectuarii stagiilor de practica in cadrul obiectivelor hidroenergetice si va pune la dispozitie echipament de lucru si de protectie.

Formarea unui specialist in domeniul hidroenergetic implica o perioada indelungata de pregatire teoretica si practica. Este un domeniu cu multe provocari, dar in care se pot construi cariere frumoase si stabile. Dorim sa fim parteneri de pregatire pentru tinerii implicati in acest proiect, insa nu ne vom limita doar la asta. La momentul potrivit, le vom oferi oportunitatea de a intra in echipa noastra, in meseriile pentru care s-au pregatit” - a declarat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.

Reamintim ca Hidroelectrica a aprobat in anul 2019, in Adunarea Generala a Actionarilor, implicarea companiei in sustinerea invatamantului dual, prin infiintarea a sapte clase in cele sapte zone in care societatea are sucursale. Decizia este una strategica si vizeaza asigurarea personalului calificat pentru acoperirea necesarului de posturi in domeniile de activitate specifice Hidroelectrica. Sumele alocate sustinerii elevi inscrisi la forma de invatamant dual pentru un ciclu de 3 ani scolari (2020-2021/2021-2022/2022-2023) se ridica la 3.397.796 lei.

Alegerea partenerilor institutionali din domeniul invatamantului s-a facut in corelare cu numarul de angajati ai sucursalei din exploatarea centralelor hidroelectrice si varsta medie a angajatilor, necesitatile de intinerire a personalului operativ in fiecare sucursala pornind de la estimarile privind pensionarea personalului in anul 2023. De asemenea, au fost analizate si rezultatele scolare/experienta institutiilor de invatamant, precum si pregatirea cadrelor didactice si modulele de specialitate.

Astfel, Hidroelectrica si-a indreptat atentia catre sapte institutii de invatamant, acreditate sau in curs de  acreditare, care pregatesc elevi in principalele meserii din exploatarea centralelor hidroenergetice (electrician si masinist):

  • Liceul Tehnologic Vasile Sav din Roman (44 km de Piatra Neamt), pentru Sucursala Bistrita;
  • Colegiul Energetic Ramnicu Valcea, pentru Sucursala Hidrocentrale Ramnicu Valcea;
  • Colegiul Tehnic Energetic Cluj Napoca sau Colegiul Tehnic Traian Vuia, Oradea, pentru Sucursala Hidrocentrale Cluj;
  • Liceul Ferdinand I din Curtea de Arges, care necesita acreditare, pentru Sucursala Hidrocentrale Curtea de Arges;
  • Liceul Tehnologic „SEBES” si/sau Independenta Sibiu, pentru Sucursala Hidrocentrale Sebes;
  • Liceul Domnul Tudor din Drobeta Turnu Severin, care necesita acreditare, pentru Sucursala Hidrocentrale Portile de Fier;
  • Colegiului National IC Brateanu din Hateg, care necesita acreditare pentru meseria de electromecanic, pentru Sucursala Hidrocentrale Hateg.

Hidroelectrica este lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, fiind o companie vitala pentru un sector strategic cu implicatii in siguranta nationala.

Biroul de presa al Hidroelectrica

Abonati-va la newsletter