15-04-2021

Retehnologizare C.H.E. Raul-Mare Retezat

Hidroelectrica a initiat astazi, 15 aprilie, pe platforma e-licitatie.ro, procedura de achizitie publica pentru lucrari de retehnologizare a C.H.E. Raul-Mare Retezat. Proiectul, estimat la 76.982.606,97 euro, urmeaza sa fie atribuit ca urmare a parcurgerii unui proceduri competitive cu negociere, in care va fi evaluat raportul calitate-pret. Termenul limita pentru depunerea candidaturilor din partea entitatilor interesate  este 24 mai 2021, ora 11:00,  la sediul Hidroelectrica.

Retehnologizarea C.H.E. Raul Mare –Retezat este un proiect major al Hidroelectrica si ne-am propus ca lucrarile sa fie finalizate in cel mult doi ani de la semnarea contractului. Vorbim de consolidarea obiectivelor din portofoliu, de echipamente si instalatii vitale pentru companie si care trebuie sa intre intr-un nou ciclu de viata si exploatare comerciala. Va asigur ca privim cu toata seriozitatea zona de retehnologizare si modernizare si nu suntem dispusi sa facem rabat la cerintele de calitate, si nici la termenele asumate prin contracte” – a declarat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.

Alaturi de numeroase activitati de proiectare, lucrarile solicitate cuprind fabricarea, montajul si punerea in functiune a turbinei hidraulice, a generatoarelor electrice, a sistemelor de automatizare SCADA, precum si a altor echipamente hidromecanice (vane fluture si vane sferice). De asemenea, proiectul de la C.H.E. Raul-Mare Retezat presupune modernizarea/retehnologizarea si punerea in functiune a statiei electrice de transformare.

Amenajarea Hidroenergetica Raul Mare Retezat cuprinde barajul Gura Apelor si hidrocentralele Retezat si Clopotiva, cu o putere instalata de 349 MW si o energie medie multianuala de 629,50 GWh.

AHE Raul Mare Retezat exploateaza potentialul hidroenergetic al unui bazin hidrografic de 300 kmp, intins pe versantii nordici ai Muntilor Retezat si care functioneaza ca un veritabil castel de ape.

Amenajarea Raului Mare influenteaza pozitiv folosintele din aval, in special alimentarile cu apa potabila. De asemenea, AHE Raul Mare - Retezat regularizeaza debitele naturale in acumularea Gura Apelor, contribuind la atenuarea viiturilor.

Biroul de presa al Hidroelectrica

 

Abonati-va la newsletter