30-10-2023

Comunicat privind indeplinirea masurilor dispuse de Curtea de Conturi

Fata de informatiile aparute in spatiul public cu privire la actiunile Curtii de Conturi a Romaniei in legatura cu societatea Hidroelectrica ca urmare a derularii misiunii de audit avand ca tema  ”Controlul situatiei, evolutiei si modului de administrare a patrimoniului public si privat al statului, precum si legalitatea realizarii veniturilor si a efectuarii cheltuielilor”, pentru perioada 2019 – 2022, facem urmatoarele precizari:

  • Prin decizia nr. 6 din 12.08.2022, emisa ca urmare a redactarii raportului de control nr. 78509/07.07.2022, Curtea de Conturi a dispus 13 masuri corective referitoare la perioada auditata.
  • In conformitate cu procedurile interne ale Curtii de Conturi, Hidroelectrica a depus contestatii, o parte dintre acestea fiind admise de catre institutia in cauza.
  • Pentru restul de masuri ramase in vigoare, Hidroelectrica a informat Curtea de Conturi in termenul legal stabilit cu privire la indeplinirea acestora.
  • Facem precizarea ca inca din timpul auditului, acolo unde au exitat suspiciuni, pe aspectele identificate de Curte, Hidroelectrica a sesizat organele competente, facand toate demersurile legale necesare atat pe parte penala, cat si civila.

In situatia in care Hidroelectrica va identifica si alte cazuri de neconformitati, societatea va lua intern masurile care se impun sau, in functie de natura celor constatate, se va adresa autoritatilor competente, dupa caz.

Hidroelectrica reafirma angajamentul sau ferm pentru transparenta institutionala in fata cetatenilor si a autoritatilor, precum si deschiderea catre cooperarea cu institutiile de control ale statului roman, actionand cu responsabilitate si onestitate in ceea ce priveste administrarea resurselor publice si private.

 

Biroul de Presa al Hidroelectrica

Abonati-va la newsletter