28-03-2024

Hidroelectrica propune repartizarea a 100% din profitul realizat in 2023 catre actionari

Hidroelectrica propune actionarilor repartizarea a 100% din profitul net realizat pe parcursul anului 2023, conform prevederilor legale si a politicii companiei. Propunerea vine in contextul unei performante financiare remarcabile si a unei cresteri semnificative a profitabilitatii.

Reamintim ca profitul net inregistrat in anul precedent a fost de 6,3 miliarde lei, iar performanta financiara a fost dublata de realizarea uneia dintre celei mai de mai de succes listari din lume in 2023.

Karoly Borbely, CEO-ul Hidroelectrica, a subliniat importanta acestui moment pentru companie si pentru investitori: "Propunerea de dividend reflecta angajamentul de performanta asumat de noua echipa de la conducerea companiei in fata actionarilor. Faptul ca reusim sa repartizam integral profitul realizat in anul 2023, in conditiile in care ne continuam fara dificultati proiectele de investitii si programele de modernizare si mentenanta este o dovada clara a stabilitatii financiare a Hidroelectrica, precum si a perspectivelor extrem de bune pentru viitor. Ne-am propus cresterea valorii companiei, precum si transparenta si onestitate in relatia cu investitorii. Accelerarea investitiilor in modernizari si proiecte noi ramane in continuare prioritatea noastra zero."

Aprobarea repartizarii profitului net al exercitiului financiar 2023 va fi supusa aprobarii AGA, in sedinta din data de 29 aprilie 2024, in conformitate cu prevederile legale, incluzand Ordonanta Guvernului nr. 64/2001, cu modificarile si completarile ulterioare. Valoarea totala a dividendului brut propus este de 6.292.900.952 RON, iar valoarea dividendului brut pe actiune este de 13,99 RON.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie verde din Romania si furnizeaza servicii tehnologice esentiale pentru Sistemul Energetic National. Compania, esentiala pentru un sector strategic, cu implicatii in siguranta nationala, opereaza 187 centrale cu o capacitate hidroenergetica de 6,3 GW si – in plus, detine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalata de 108 MW. De asemenea, compania detine o cota de 13.09% din piata de furnizare.

 

Biroul de presa al Hidroelectrica

Abonati-va la newsletter