21-05-2021

Vizita Ministrului Energiei, Virgil Popescu, la Centrala Hidroelectrica de la Lotru-Ciunget

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a aflat astazi, 21 mai, intr-o vizita de lucru in judetul Valcea, ocazie cu care a vizitat Centrala hidroelectrica de la Lotru Ciunget si a purtat discutii cu presedintele companiei producatoare de energiei, Bogdan Badea.

Evenimentul are loc in contextul unor convorbiri oficiale mai ample, avute tot in aceasta zi, la sediul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice (ICSI) din Ramnicu Valcea, referitoare la strategia de atingere a tintelor nationale de decarbonare stabilite la nivel european. In cadrul dialogului au fost trecute in revista si analizate tehnologiile dezvoltate in tara noastra care au potentialul de a contribui semnificativ la reducerea amprentei de carbon, subiectul principal centrandu-se asupra tehnologiilor de producere a hidrogenului verde.

Ministerul Energiei pregateste strategia nationala de hidrogen. Am venit in judetul Valcea pentru a discuta aceste aspecte, am vrut sa vad la Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice ce insemna cercetarea in acest domeniu. Atat Hidroelectrica, cat si Nuclearelectrica au proiecte pe zona de hidrogen. Sunt increzator ca impreuna, in toate programele pe care Romania le va face, vom avea parteneriate intre Guvern, industrie si cercetare” – a declarat Virgil Popescu, ministrul energiei.

In contextul prevederilor stricte ale Pactului ecologic european Green Deal suntem interesati si obligati sa ne indreptam atentia catre promovarea unor metode noi si inovative de producere a energiei verzi in mod sustenabil – atat noi ca tara, cat si noi, Hidroelectrica, in calitate de societate activa in domeniul energetic - a afirmat Bogdan Badea.

Ideea de a colabora cu alte companii romanesti pentru dezvoltarea unor capacitati de producere a hidrogenului verde este benefica pentru Hidroelectrica. Ne bucura sa constatam ca Romania are experienta in zona de cercetare si ca exista pe plan local specialisti valorosi ale caror inovatii tehnologice isi pot gasi cu usurinta locul in strategiile de diversificare ale Hidroelectrica. Vorbim despre tehnologii mature, cu rezultate pozitive confirmate si cu aplicabilitate industriala. Efortul autoritatilor si al domnului ministru Virgil Popescu, in special, de a pune impreuna companii romanesti care sa lucreze in interesul national este salutar si ar trebui replicat si in cazul altor industrii” – a apreciat Bogdan Badea cu ocazia discutiilor.

Reamintim ca Hidroelectrica este interesata de diversificarea afacerilor catre zona productiei de hidrogen verde, avand deja in derulare proiectul Hidrogen Verde pe Dunarea Albastra. De asemenea, compania este preocupata de dezvoltare si pe zona de electromobilitate, precum si de diversificarea portofoliului catre productia eoliana, solara etc.

Hidroelectrica este lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National si este o companie vitala pentru un sector strategic, cu implicatii in siguranta nationala. Hidroelectrica are in exploatare un numar de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalata totalizand 6.482 MW. Societatea are, de asemenea, in portofoliu parcul eolian de la Crucea, cu o capacitate instalata de 108 MW.

Biroul de presa al Hidroelectrica

Abonati-va la newsletter