20-05-2020

Hidroelectrica are consultantii pentru listarea la Bursa

Hidroelectrica si STJ Advisors Group Limited au semnat, in data de 19 mai a.c., contractul de prestari servicii de consultanta pentru piata de capital de tip “Equity Advisor”.  Serviciile ofertate de STJ Advisors Group Limited vizeaza pregatirea si asistenta in derularea IPO S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. Contractul a fost atribuit in urma derularii unei proceduri de achizitie publica la care au participat trei operatori economici, oferta castigatoare fiind in valoare de 950.000 euro, fata de 1.752.500 euro buget estimat.

Avem astazi completa echipa de consultanti care sa ne fie alaturi in faza de pregatire a procesului de listare la bursa a Hidoelectrica, iar la finalul acestei etape vom contracta serviciile unui intermediar autorizat sau consortiu de listare in vederea derularii IPO-ului. Am propus actionarilor o strategie investitionala actualizata care presupune realizarea de proiecte in valoare de 26 mld. de lei pana in anul 2030. Sumele obtinute din IPO vor contribui cu siguranta la accelerarea ritmului de dezvoltare al companiei, fiind una dintre sursele de finantare esentiale ale investitiilor pe care Hidroelectrica doreste sa le initieze in perioada urmatoare. Ne dorim ca Hidroelectrica sa fie pilonul central pe care sistemul energetic national sa se sprijine in tranzitia catre o energie curata, asa cum este prevazut in Pactul Ecologic European – Green Deal” – a declarat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.

In ceea ce priveste alegerea momentului oportun pentru IPO-ul Hidroelectrica, acesta urmeaza sa fie stabilit ulterior, astfel incat llistarea  sa aduca  beneficii maxime actionarilor companiei.”

Hidroelectrica este lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National si este o companie vitala pentru un sector strategic, cu implicatii in siguranta nationala. Hidroelectrica are in exploatare un numar de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalata totalizand 6.482 MW.

In spiritul directiilor europene de decarbonizare stabilite prin Green – Deal, compania si-a actualizat de curand strategia investitionala, proiectele de dezvoltare incluzand realizarea de parcuri solare, eoliene on-shore si off-shore, dezvoltarea de retele de incarcare a automobilelor electrice, realizarea de constructii hidro-energetice pe fluviul Dunarea, contructia unei statii de obtinere a hidrogenului prin electroliza etc.

Biroul de presa al Hidroelectrica