23-06-2021

Hidroelectrica modernizează cinci stații de 20kV pe sectorul Olt Superior

Hidroelectrica a semnat contractul pentru modernizarea statiilor de 20 kV Voila, Vistea, Arpasu, Scoreiu si Avrig, amplasate pe sectorul Olt Superior. Lucrarile, estimate initial la 1.388.566,75 lei fara TVA, urmeaza a fi executate de asocierea ENERGOTEHNICA S.R.L. (Lider), ENERGOCONSULT (asociat)  ENERGOTOTAL (asociat), care si-a adjudecat contractul de achizitie sectoriala la valoarea de 1.208.285,00 RON fara TVA.

”Ne-am propus lucrari de anvergura pe zona de modernizare si retehnologizari, care sa consolideze obiectivele pe care societatea noastra le are in portofoliu.  Dupa modernizarea statiilor de 110 kV, realizata de Hidroeloectrica prin contractul semnat in anul 2019 cu TIAB, continuam lucrarile pe sectorul Olt Superior cu modernizarea statiilor de transformare de 20kV. Intentia noastra este de a introduce cat mai multe din capacitati intr-un nou ciclu de viata si exploatare, astfel incat sa avem siguranta ca acestea vor raspunde cu promptitudine si eficienta la orice solicitari ale sistemului energetic national” – a declarat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.

Celulele care intra actualmente in componenta statiilor de 20 kV vor fi inlocuite in totalitate cu celule prefabricate noi, metalice, inchise, de interior. De asemenea, celula pentru LEA va fi echipata cu intreruptor debrosabil, iar celula de transformator va fi dotata cu sigurante fuzibile montate pe carucior debrosabil.

Reamintim ca Oltul Superior cuprinde sectorul dintre acumularea Venetia (Hoghiz) si confluenta cu raul Lotru, are o lungime de 145 km si o cadere bruta de 131 m si este alcatuit din 11 centrale, distingandu-se trei subsectoare diferite.

Sectorul Voila – Avrig cuprinde cinci trepte de egala cadere, cu o diferenta de nivel de 10 metri. Centralele hidroelectrice de pe acest sector sunt: Voila, Vistea, Arpasu, Scoreiu si Avrig, acestea totalizand o putere instalata de 71 MW si avand o productie medie de energie de 174,3 GWh/an.

Biroul de presa al Hidroelectrica

Abonati-va la newsletter