09-09-2021

Hidroelectrica modernizeaza patru statii de 110 KV

Hidroelectrica a semnat astazi, 09.09.2021, contractul pentru modernizarea statiilor de 110 kV CHE Strejesti, CHE Arcesti, CHE Slatina si CHE Lotru Ciunget, amplasate pe raurile Olt si Lotru. Lucrarile, initial estimate la 8.373.868,47 lei fara TVA, au fost adjudecate de Electromontaj Carpati, la valoarea de 7.586.818,10 lei fara TVA, ca urmare a parcurgerii unei proceduri de achizitie publica in cadrul careia au depus oferte 6 participanti.

Lucrarile ce urmeaza a fi executate intr-o perioada de 18 luni constau in inlocuirea echipamentelor primare si secundare cu echipamente tehnice si informatice de ultima generatie, care sa permita atat controlul local, cat si comanda de la distanta.

”Continuam modernizarea statiilor de 110 kV, intentia noastra fiind aceea de a introduce cat mai multe din capacitati intr-un nou ciclu de viata si exploatare. Avem o mare responsabilitate in asigurarea securitatii sistemului energetic national, Hidroelectrica fiind compania cel mai des apelata pentru a echilibra consumul de electricitate cu productia in piata nationala. Obiectivele din portofoliul nostru trebuie sa fie gata sa intervina cu promptitudine atunci cand sunt apelate in sistem.  Acest lucru ne obliga sa actionam foarte serios si sa investim in permanenta pentru mentinerea in stare optima de functionare a instalatiilor. Pas cu pas procedam la inlocuirea tuturor echipamentelor invechite si introducem noi tehnologii care sa permita automatizarea cat mai multor procese” – a declarat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie verde din Romania si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, fiind o companie vitala pentru un sector strategic, cu implicatii in siguranta nationala. Compania exploateaza un numar de 209 centrale, avand o putere instalata totala de 6.482 MW. Acestora li se adauga parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalata de 108 MW.

Compania a produs in prima jumatate a acestui an peste 10 TWh de energie, pe fondul unei hidraulicitati peste medie.

Biroul de presa al Hidroelectrica

Abonati-va la newsletter