07-05-2019

Hidroelectrica a atins recordul de productie al anului 2019

Astazi, 7 mai, in jurul orei 09.50, Hidroelectrica a produs 3.936 MWh, aceasta energie asigurand peste jumatate din consumul la nivel national. Cantitatea este un record al productiei pentru societate in anul 2019 si vine pe fondul hidraulicitatii specifice acestei perioade a anului, caracterizata de viituri.

”Hidroelectrica a acoperit cca. 51% din necesarul de electricitate al Romaniei, pe fondul aportului redus al energiei eoliene in sistem si al retragerii temporare din exploatare a unui grup nuclear. In continuare, societatea noastra produce aproximativ 45% din energia electrica la nivel national.

Este o perioada favorabila pentru productia hidro, iar planificarea atenta a mentenantei anuale a agregatelor ne permite sa extragem fiecare MWh disponibil acum. Specialistii nostri sunt la posturile de lucru si isi fac treaba pentru care au fost pregatiti. Culegem roadele unei gandiri strategice a business-ului si asiguram, in acelasi timp, stabilitatea si securitatea Sistemului Energetic National.” – a declarat Bogdan Badea, Presedintele Directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, fiind o companie vitala pentru un sector strategic cu implicatii in siguranta nationala. Compania exploateaza un numar de 208 centrale, cu o putere instalata totala de 6.444 MW.

Biroul de Presa al Hidroelectrica

Abonati-va la newsletter