17-12-2019

Hidroelectrica modernizeaza statia de 110 kV de la Bradisor

Hidroelectrica a semnat contractul pentru modernizarea Statiei Electrice de 110 KV apartinand CHE Bradisor, parte a amenajarii hidroenergetice Lotru. Lucrarea, in valoare de de 5.372.281,15 lei fara TVA presupune prestarea de servicii de reparatii si instalarea de echipamente si a fost atribuita societatii TIAB Bucuresti, in urma unei licitatii publice deschise la care au participat 4 ofertanti. Criteriul de atribuire a fost acela al celui mai bun raport pret/calitate.

Contractul - de tip ”la cheie”, semnat de Hidroelectrica, prevede derularea de lucrari complexe: inlocuirea de catre prestator a echipamentului primar din statii in concordanta cu schema actuala, modificarea si inlocuirea de echipamente secundare, reabilitarea si inlocuirea partiala a instalatiei de legare la pamant si a instalatiei de paratrasnet, precum si reabilitarea cadrelor, riglelor si stalpilor statiei.

Lucrarile vor fi finantate din surse proprii Hidroelectrica si sunt prevazute in bugetul companiei la capitolul ”Investitii efectuate la imobilizarile corporale existente”.

”Lucrarile de modernizare de la Bradisor urmeaza sa fie realizate pana la sfarsitul anului 2020. Fiecare pas facut in sensul reintineririi obiectivelor din sistemului energetic este important, iar viziunea de business a Hidroelectrica merge in acest sens. Este nevoie de modernizare facuta sustinut”, a declarat Bogdan Badea, Presedintele directoratului Hidroelectrica. ”Vrem sa urmam planul de afaceri pe care l-am facut si care a fost aprobat de actionari. Suntem printre putinele firme din Romania care au puterea financiara de a face investitii semnificative in sectorul energetic, si – mai mult, au si dorinta de a face acest lucru.”

Amenajarea hidroenergetica Lotru este cea mai complexa de pe raurile interioare ale Romaniei, fiind si unica in acelasi timp prin schema de amenajare adoptata, care se bazeaza pe principiul concentrarii de debite si caderi. Astfel, atat apele din bazinul hidrografic al Raului Lotru, pe care este amplasata amenajarea, cat si cele din bazinele hidrografice invecinate, sunt directionate gravitational si prin pompaj catre lacul Vidra, care constituie acumularea principala a amenajarii.

Biroul de presa al Hidroelectrica

Abonati-va la newsletter