30-06-2022

Modernizare echipamente baraj deversor Gogosu

Hidroelectrica a semnat astazi, 30.06.2022, contractul pentru ”modernizarea instalatiilor electrice aferente echipamentelor hidromecanice si instalatie de actionare hidraulica aferenta Barajului deversor Gogosu”. Procedura de achizitie publica (licitatie deschisa) a fost adjudecata de asocierea dintre DSD NOELL GmbH si Electromontaj SA, iar valoarea lucrarilor ce urmeaza a fi efectuate se ridica la 41.558.345 lei.

Lucrarile presupun prestarea de servicii de proiectare, inlocuirea instalatiilor de actionare hidromecanice, modernizarea echipamentelor electrice, implementarea de sisteme de automatizare si integrare acestora in SCADA, constructii etc. De asemenea serviciile care fac obiectul contractului de modernizare implica activitati de project management constand in coordonarea lucrarilor, serviciilor, activitatilor de achizitie/fabricare/procurare, livrare, testare, verificare, punere in functiune in vederea realizarii unui proiect de retehnologizare/modernizare „la cheie”, cu respectarea tuturor cerintelor de calitate, sanatate si securitate in munca si protectia mediului ce decurg din cerintele nationale si ale Uniunii Europene.

”Instalatiile hidraulice de actionare a stavilelor care echipeaza barajul deversor Gogosu, cat si instalatia electrica si de automatizare au depasit durata normala de serviciu, aceste echipamente aflandu-se in exploatare de mai bine de 30 de ani. Lucrarile contractate astazi vin sa rezolve problema uzurii fizice si morale, sa restabileasca conditii maxime de acuratete in utilizare si, in plus, sa alinieze echipamentele la rigorile moderne de automatizare si de siguranta” – a declarat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica. Ne dorim accelerarea procesului de modernizare pentru toate obiectivele Hidroelectrica, si actionam  ferm in aceasta directie.

Barajul deversor Gogosu face parte din Sistemul Hidroenergetic si de Navigatie Portile de Fier II, situat in sud-vestul tarii, la km 875 de km de la varsarea Dunarii in Marea Neagra. Acesta este amplasat in al doilea front de retentie, alaturi de centrala suplimentara romana si barajele nedeversoare care inchid frontul de retentie  pe bratul secundar ”Dunarea Mica” sau ”Gogosu”.

Reamintim ca Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie verde din Romania si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, fiind o companie vitala pentru un sector strategic, cu implicatii in siguranta nationala. Compania exploateaza un numar de 209 centrale, avand o putere instalata totala de 6.482 MW. Acestora li se adauga parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalata de 108 MW.

Biroul de presa al Hidroelectrica

Abonati-va la newsletter