27-03-2020

Hidroelectrica plateste la termen taxe si impozite in valoare de 223 milioane de lei

Managementul Hidroelectrica a luat decizia de a plati la termen sarcinile fiscale ce revin companiei si de nu a face uz de posibilitatea de amanare a achitarii acestora in contextul problemelor generate de COVID19.

Astfel, la data de 25 martie compania a achitat catre bugetul de stat suma de 189 de milioane lei reprezentand impozit pe profit si TVA, urmand ca pana la data de 31 martie sa platească taxe si impozite locale in valoare de 34 milioane de lei.

Este o decizie pe care am luat-o pentru a sprijini autoritatile centrale si locale in efortul de limitare si combatere a COVID19. Suntem constienti ca este nevoie de un efort financiar semnificativ pe care statul roman il face pentru cetatenii sai si consideram ca si noi, la randul nostru trebuie sa ne alaturam acestui demers. Este un moment in care toate companiile cu forta financiara, asa cum este si Hidroelectrica, trebuie sa arate solidaritate. Oricat de tentante ar putea parea facilitatile si inlesnirile fiscale oferite in aceste zile, noi, cei care avem posibilitatea de a ne plati indatoririle, trebuie să o facem, din spirit de responsabilitate sociala.

Banii nostri merg acolo unde este nevoie de ei: catre actiunile de vindecare a celor bolnavi, catre protejarea celor vulnerabili si catre pastrarea vie a economiei romanesti” – a declarat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este una dintre cele mai profitabile companii ale sectorului energetic romanesc si unul dintre cei mai importanti contributori la bugetul de stat al Romaniei. Reamintim ca Hidroelectrica a inregistrat in anul 2018 un profit net de 1.939 milioane lei raportat la o cifra de afaceri de 4.261 milioane lei.

Pentru anul 2019, Hidroelectrica estimeaza o cifra de afaceri de 4.149 milioane lei si un profit net de 1.334 milioane lei. La aceste valori se estimeaza ca societatea va distribui dividende catre Statul Roman in suma de 867 milioane lei, cu un procent de distribuire de 90% din profitul net distribuibil.

Biroul de presa al Hidroelectrica

Abonati-va la newsletter