23-12-2020

Hidroelectrica achizitioneaza Parcul Eolian Crucea si STEAG Energie Romania S.R.L. de la STEAG GmbH

Astazi, 23 decembrie 2020, STEAG GmbH („STEAG”) si Societatea de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale Hidroelectrica SA („Hidroelectrica”) au semnat un acord privind vanzarea actiunilor STEAG in filialele romanesti Crucea Wind Farm S.A. („Crucea Wind Farm”) si STEAG Energie Romania S.R.L („STEAG Energie Romania”) catre Hidroelectrica, in urma unui proces extrem de competitiv care a implicat atat ofertanti locali, cat si internationali. Tranzactia se va finaliza in conformitate cu conditiile stipulate in acord.

Hidroelectrica se concentreaza pe diversificarea productiei prin adaugarea de capacitati regenerabile de inalta calitate in portofoliul sau, ca parte a strategiei de dezvoltare recent aprobata a companiei. Compania isi reafirma obiectivul de a ramane 100% verde pe tot parcursul procesului de diversificare a portofoliului.

Dezvoltat de STEAG si comandat in 2014, Parcul Eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne si mai bine intretinute parcuri eoliene terestre din Romania, avand o capacitate instalata de 108 MW.

Despre STEAG

De peste 80 de ani, STEAG a sustinut o productie de energie eficienta si fiabila, atat in ​​Germania, cat si in strainatate. Ca partener cu experienta, STEAG isi sprijina clientii in mod cuprinzator in toate fazele de alimentare cu energie electrica. STEAG proiecteaza, dezvolta, implementeaza, opereaza si comercializa solutii energetice extrem de eficiente - de la generare si distributie bazate pe surse de energie regenerabile, pana la centrale mari si reciclarea subproduselor acestora. Impreuna cu solutii personalizate in domeniul furnizarii de energie electrica si termica, STEAG ofera o gama larga de servicii energetice - pe baza surselor regenerabile de energie

https://www.steag.com

Despre Parcul Eolian Crucea

Crucea Wind Farm este entitatea care detine parcul eolian Crucea de 108 MW situat in judetul Constanta (Romania).

 Despre STEAG Energie Romania

STEAG Energie Romania este o entitate de exploatare, intretinere (O&M) si de administrare care ofera serviciile sale exclusiv Crucea Wind Park.

https://steagenergie.ro/

Despre Hidroelectrica

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie regenerabila din Romania, fiind principalul furnizor de servicii auxiliare si avand un rol important in legatura cu securitatea Sistemului National de Energie (SEN). In 2019, Hidroelectrica a produs 15,2TWh din cele 209 centrale hidroelectrice in functiune, avand o capacitate totala instalata de 6,4GW. Cu o cifra de afaceri de 873 milioane EUR, EBITDA de 613 milioane EUR si un profit net de 290 milioane EUR, Hidroelectrica este cea mai mare si cea mai valoroasa companie de stat din Romania.

https://www.hidroelectrica.ro/

Abonati-va la newsletter