09-10-2020

Hidroelectrica a modernizat si pus in functiune statia de 110kV aferenta CHE Bradisor

In acesta saptamana Hidroelectrica a pus in functiune statia de transformare de 110kV care deserveste CHE Bradisor, dupa efectuarea lucrarilor de modernizare.  

Costul lucrarilor - derulate in conformitate cu graficul asumat de prestator (TIAB S.A. Bucuresti), precum si cheltuielile aferente efectuarii probelor tehnice s-au ridicat la valoarea de 5.411.300 lei.

Statia de 110kV CHE Bradisor este o statie exterioara, de racord la SEN, amplasata pe platforma de langa CHE Bradisor. Obiectivul are in componenta 10 celule prin intermediul carora sunt realizate urmatoarele functii:

  • Realizeaza interconexiunea cu SEN la nivel de 110 kV prin LEA Bradisor-Turnu si LEA Bradisor-Cornetu in aval, si in amonte prin LEA Bradisor-Malaia si LEA Bradisor-Lotru;
  • Asigura alimentarea cu energie electrica a serviciilor interne CHE Bradisor, platforma Bradisor si a consumatorilor din zona de retea 20kV Bradisor prin Trafo 10 MVA 110/20kV;
  • Realizeaza interconexiunea cu centralele din amonte – CHE Malaia si CHE Ciunget si din aval –CHE Cornetu si CHE Turnu.

Anul acesta am pus un accent deosebit pe efectuarea lucrarilor de modernizare si retehnologizare, iar acest lucru se va reflecta in cresterea sigurantei in exploatare a obiectivelor pe care le avem in portofoliu. Securizarea a ceea ce avem deja este un pas vital al investitiilor Hidroelectrica, asa cum am afirmat-o si cu alte ocazii. Vrem sa ne asiguram ca obiectivele noastre au un grad ridicat de disponibilitate si sunt capabile sa raspunda fara probleme oricaror solicitari ale SEN” – a declarat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National si este o companie vitala pentru un sector strategic, cu implicatii in siguranta nationala. Hidroelectrica are in exploatare un numar de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalata totalizand 6.482 MW

Biroul de presa al Hidroelectrica

Abonati-va la newsletter