23-10-2018

Hidroelectrica si Verbund Hydro Power - memorandum de cooperare

Astazi, 23 octombrie 2018, Hidroelectrica impreuna cu VERBUND Hydro Power GmbH au semnat un memorandum de cooperare intre cele doua companii. Prin document, partile isi exprima vointa pentru dezvoltarea in comun de proiecte, implementarea de solutii de proiectare, de construire si echipare bazate pe cele mai noi solutii si tehnologii in domeniul energetic. De asemenea, actul stipuleaza transferul de informatii si know-how privind modalitatile de dispecerizare a energiei, operarea centralelor fara personal (prin centre de control), optimizarea activitatii de mentenanta si reparatii, precum si implementarea solutiilor si tehnologiilor inovatoare pentru punerea in aplicare a directivelor Uniunii Europene in domeniul protectiei mediului, inclusiv asigurarea conectivitatii longitudinale a cursurilor de apa.

Reamintim ca VERBUND Hydro Power GmbH este cea mai importanta companie de utilitati din Austria si unul dintre cei mai mari productori de energie hidroelectrica din Europa. VERBUND Hydro Power GmbH are o vasta experienta in domeniul dezvoltarii si operarii de centrale electrice, precum si un remarcabil know-how in zona producerii de energie atat din sursa hidro, cat si din resurse regenerabile in general. La randul sau, Hidroelectrica este cea mai mare companie producatoare de energie electrica din Romania, una dintre cele mai profitabile companii din Europa de Est si are, de asemenea, un istoric relevant in exploatarea centralelor hidroelectrice.

Faptul ca directoratul Hidroelectrica - in integralitatea sa, a semnat - alaturi de directorii generali ai VERBUND Hydro Power GmbH, dl Karl Heinz Gruber si dl Michael Amerer, memorandul de cooperare certifica interesul real al ambelor societati pentru dezvoltarea unor proiecte cu valoare adaugata mare. Practic, doua companii foarte puternice decid astazi sa puna in comun resursele de know-how si sa lucreze in echipa la identificarea si ulterior implementarea unor proiecte viabile de dezvoltare. Vedem in colaborarea cu Hydro Power GmbH o reala oportunitate, de pe urma careia ambele companii vor avea cu siguranta de castigat.” – a declarat Bogdan Badea, Presedintele Directoratului Hidroelectrica.

Incheierea memorandumului a fost avizata de Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica prin Hotararea nr. 87 din 26.09.2018 si aprobata de AGA prin Hotararea 29 din 19.10.2018 cu unanimitatea drepturilor de vot.

Abonati-va la newsletter