22-08-2018

Hidroelectrica investeste in educatia viitorilor specialisti

Hidroelectrica acorda, pentru anul scolar/universitar 2018-2019, un numar de 50 de burse celor care aleg sa urmeze o cariera in domeniul energetic, concomitent cu sansa de a lucra in companie, dupa finalizarea studiilor.

Programul se adreseaza studentilor inscrisi la facultati cu profil energetic, hidroenergetic, electrotehnic si electromecanic, precum si de contructii hidrotehnice, economic, juridic si IT.

De asemenea, pot beneficia de bursele Hidroelectrica si elevii inscrisi in institutiile de invatamant preuniversitar profesional si tehnic cu profil energetic si electromecanic. Suma totala alocata este de de 420.000 lei si este prevazuta in bugetul pe anul 2018 al societatii.

Mai exact, dintre cele 50 de burse, acordate pe o perioada de zece luni, 30 sunt alocate mediului universitar, iar 20 sunt destinate elevilor de liceu. Valoarea acestora este de 1.000 de lei pe luna pentru studenti si 600 de lei pentru elevi.

Dosarele elevilor si studentilor care solicita sa fie inscrisi in program vor fi primite de companie pana la data de 31 august a.c., in conditiile in care candidatii indeplinesc mai multe criterii:

  • sunt studenti inscrisi la cursurile la zi la una din specialitatile mentionate anterior si indeplinesc conditiile de inscriere in anul al III-lea de studiu;
  • sunt elevi ai unui liceu/colegiu tehnologic, inscrisi la cursurile de zi la una din specialitatile mentionate si indeplinesc conditiile de inscriere in clasa a XI-a;
  • pot face dovada promovarii tuturor examenelor din anii de studiu;
  • media de absolvire este de minim 8,00 si media la purtare, pentru elevi, este 10;
  • nu primesc o alta bursa din partea unei societati, organizatii sau institutii de stat, alta decat institutia de invatamant superior la care a fost admis sau de la Ministerul Educatiei, cu exceptia burselor cu caracter social.

Cresterea varstei medii a angajatilor si lipsa unor noi specialisti in domeniu devine o problema stringenta pentru toate societatile din sistemul energetic, fapt semnalat tot mai frecvent in ultimii ani. Nu putem asista pasivi la deteriorarea bazei de selectie a personalului, daca dorim ca in viitor sa avem salariati bine pregatiti si specialisti cu expertiza.

Noi ne-am propus sa ne implicam. Decizia pe care o ia Hidroelectrica este aceea de a sustine tinerii, astfel incat acestia sa fie incurajati sa aleaga o cariera in domeniul energetic. Pe cei mai buni dintre acestia ni-i dorim in randul angajatilor nostri.” – a declarat Bogdan Badea, Presedintele Directoratului Hidroelectrica.

Lista candidatilor admisi pentru interviul de selectie va fi facuta publica la data de 17 septembrie pe site-ul www.hidroelectrica.ro, iar in perioada 15-19 septembrie, compania va stabili lista cu elevii/studentii admisi pentru primirea burselor.

Una din directiile strategice ale companiei este asigurarea personalului calificat in meseriile din Hidroelectrica pentru acoperirea necesarului de posturi in toate domeniile de activitate.

Hidroelectrica deruleaza doua programe de responsabilitate sociala orientate spre tanara generatie, care reprezinta o alternativa de viitor la necesitatile societatii.

  1. Bursele private de studiu reprezinta un program de responsabilitate sociala inceput in anul 2003 si desfasurat cu scopul de a sprijini tineri studenti talentati, ambitiosi, cu rezultate scolare foarte bune si obiective de cariera clar stabilite, prin acordarea unui sprijin financiar pe durata studiilor universitare, in baza unui contract si prin asigurarea unui loc de practica. Se faciliteaza astfel integrarea mai usoara in organizatie a viitorilor specialisti, avand in vedere ca este necesara o perioada indelungata pentru cunoasterea procesului de productie si a complexitatii instalatiilor hidroenergetice.
  2. ”Hidroelectrica viitorului” este un program de responsabilitate sociala inceput in 2016, in parteneriat pe 4 ani cu Ministerul Educatiei Nationale, care urmareste educarea tinerilor in spiritul muncii si prezentarea unor oportunitati de cariera prin popularizarea meseriilor din domeniul hidroenergetic, prezentarea obiectivelor hidronergetice de referinta, a istoricului companiei, fluxului tehnologic, echipamentelor si constructiilor hidrotehnice din administrarea Hidroelectrica.

Programul propune dezvoltarea comunicarii inter-institutionale intre unitatile de invatamant si Hidroelectrica, in baza unor actiuni care vizeaza tranzitia de la scoala la un posibil loc de munca al elevilor din invatamantul profesional si tehnic care se pregatesc pentru meserii specifice domeniului hidroenergetic.

Bursele private de studii se pot acorda de Hidroelectrica in conditiile Legii nr. 376/2004 si ale instructiunilor de aplicare a acesteia, actualizate si ale procedurii “P S05.240&S05.250 - Acordarea burselor private de studii”, pentru persoane fizice romane aflate in calitate de studenti inscrisi la cursuri universitare de zi, pe teritoriul Romaniei, incepand din anul III de studii sau elevi inscrisi la cursurile de zi ale liceelor sau colegiilor cu profil tehnologic, pe teritoriul Romaniei, incepand din anul III de studii (clasa a XI-a).

Extinzand acordarea burselor si la elevii din invatamantul preuniversitar care se pregatesc pentru domeniile specifice activitatilor din amenajarile hidroenergetice, Hidroelectrica se orienteaza spre toate treptele de calificare necesare activitatilor proprii si face o investitie in oameni, chiar inainte ca acestia sa devina angajati ai societatii.

Lista facultatilor si liceelor vizate pentru acordarea burselor private de studii

  1. Facultatea de Energetica – Universitatea Politehnica Bucuresti
  2. Facultatea de Energetica- Universitatea din Oradea
  3. Facultatea de Electrotehnica - Universitatea Politehnica din Bucuresti
  4. Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica – Universitatea Politehnica Timisoara
  5. Facultatea de Inginerie Mecanica si Electrica – Universitatea din Petrosani
  6. Facultatea de Hidrotehnica - Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti
  7. Facultatea de Hidrotehnica, Geodezie si Ingineria Mediului – Iasi
  8. Facultatea de Hidrotehnica - Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti
  9. Facultatea de Constructii - Universitatea Ovidius din Constanta; Facultatea de Electromecanica - Universitatea Maritima din Constanta
  10. Facultatea de Constructii – Universitatea Politehnica din Timisoara
  11. Facultatea de Drept – Universitatea din Bucuresti
  12. Facultatea de Matematica si Informatica – Universitatea din Bucuresti
  13. Academia de Studii Economice din Bucuresti
  1. Colegiul Tehnic Energetic Bucuresti
  2. Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra Neamt
  3. Colegiul Tehnic Energetic Cluj
  4. Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea
  5. Liceul Tehnologic „Ferdinand I” Curtea de Arges
  6. Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” Buzau
  7. Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva
  8. Liceul Tehnologic „Decebal” Caransebes
  9. Colegiul Tehnic „Domnul Tudor” Drobeta Turnu Severin
  10. Liceul Energetic Targu Jiu
  11. Colegiul Energetic Ramnicu Valcea
  12. Colegiul Tehnic „Alexe Marin” Slatina
  13. Liceul Tehnologic Sebes
  14. Colegiul Tehnic Energetic Sibiu

Abonati-va la newsletter