15-06-2018

Hidroelectrica si-a adjudecat contractele de furnizare a energiei electrice catre RATB si Metrorex

Hidroelectrica a castigat in luna Iunie anul curent procedurile de achizitiei publica privind atribuirea contractelor de servicii de frunizare a energiei electrice catre RATB si Metrorex. Criteriul de atribuire utilizat in cadrul licitatiilor desfasurate pe platforma SEAP a fost ”pretul cel mai scazut”. Cele doua contracte, ce urmeaza sa se deruleze pe o perioada de un an incepand cu 01.07.2018, au ca obiect livrarea de catre Hidroelectrica a unui total de cca. 297.000 Mwh energie electrica pe medie si joasa tensiune: 195.000 Mwh catre Metrorex SA si 101.678 Mwh catre RATB.

”Faptul ca Hidroelectrica a castigat aceste contracte certifica o data in plus faptul ca societatea este capabila sa faca performanta atat in domeniul producerii, cat si al valorificarii energiei electrice. Chiar si in conditii de concurenta serioasa, venita din partea unor mari jucatori pe piata de energie, Hidroelectrica isi indeplineste punct cu punct obiectivele din strategiile de vanzare.” – a declarat Bogdan Badea, Presedintele Directoratului Hidroelectrica. ”Dorim sa aratam ca rezultatele exceptionale ale societatii din ultima perioada nu sunt deloc intamplatorare, ci sunt rodul unei viziuni pe termen lung si al optimizarii structurii si modului de functionarea proceselor din cadrul societatii.

Hidroelectrica este, conform rezultatelor exercitiului financiar din 2017, cea mai valoroasa dintre companiile romanesti si este, de asemenea, principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National.

Anul trecut Hidroelectrica a inregistrat un profit brut de 1.603 milioane lei raportat la o cifra de afaceri de 3.254 milioane lei si o EBITDA de 69%.

De asemenea, in primul trimestru al anului 2018, societatea estimeaza un profit brut de 569 milioane lei, la o cifra de afaceri de 970 de milioane, EBITDA pentru primul trimestru al anului in curs fiind de 74%.

Abonati-va la newsletter