30-06-2022

Modernizare statii 110 kV, 20 kV si 0,4kV Bloc Tehnic CHE Tismana Subteran

Hidroelectrica a a angajat in aceasta saptamana lucrari de modernizare a statiilor de 110 kV, 20 kV si 0,4 kV Bloc Tehnic CHE Tismana Subteran, in valoare de 3.354.796 lei. Contractul a fost atribuit asocierii formate din Comrando SRL (lider asociatie) si Enevo Group SRL ca urmare a parcurgerii unei proceduri de achizitie publica.

Prin realizarea lucrarilor se doreste implementarea unor solutii tehnologice de ultima ora, scopul fiind acela de a creste siguranta in exploatare si gradul de fiabilitate al echipamentelor, obiectivele modernizate intrand astfel intr-un nou ciclu de viata.

”Echipamentele pentru care vom incepe lucrarile de modernizare au fost pus in functiune in urma cu cca. 40 de ani, astfel ca nivelul tehnologic al acestora corespunde cu capacitatea industriei romanesti a acelor vremuri. In plus, inca de la punerea in exploatare, acestea au prezentat o serie de deficiente care au presupus efectuarea de lucrari de reparatii frecvente. Este evident ca este nevoie sa intervenim astfel incat sa aducem aceste statii la nivelul rigorilor tehnice si de siguranta actuale. Urmam cu strictete planurile anuale de modernizare pe care ni l-am propus si lucram pentru aducerea in parametrii optimi de functionare a cat mai multor obiective apartinand companiei – a declarat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.

CHE Tismana Subteran este o centrala echipata cu doua grupuri hidroenergetice cu turbine de tip Francis, cu ax vertical, pusa in functiune in anul 1983 si este cel mai important obiectiv hidroenergetic din cadrul amenajarii Cerna-Motru-Tismana, realizand peste 56% din totalul energiei electrice produse aici.

Reamintim ca Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie verde din Romania si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, fiind o companie vitala pentru un sector strategic, cu implicatii in siguranta nationala. Compania exploateaza un numar de 209 centrale, avand o putere instalata totala de 6.482 MW. Acestora li se adauga parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalata de 108 MW.

Biroul de presa al Hidroelectrica

Abonati-va la newsletter