08-03-2024

Hidroelectrica finalizeaza cu succes lucrarea de tip LN3 pentru HA1 de la CHE Costisa

Astazi, 8 martie 2024, Hidroelectrica anunta receptia la terminarea lucrarii de tip LN3 pentru hidroagregatul nr. 1 de la CHE Costisa, marcand astfel un pas important in dezvoltarea si consolidarea infrastructurii hidroelectrice. Proiectul, deosebit de complex, a fost realizat intr-un interval de 155 zile lucratoare, confirmand dedicarea si profesionalismul echipei implicate.

Valoarea negociata a acestei lucrari este de 6 milioane de lei, iar realizarea proiectului a fost posibila datorita colaborarii stranse dintre Hidroelectrica si echipa tehnica de la Hidroserv, care a adus expertiza si a demonstrat eficienta.

Lucrarea finalizata astazi are o importanta deosebita pentru Hidroelectrica, deoarece permite centralelor sa functioneze la capacitate maxima a canalului inainte de evenimentele de viitura. Aceasta imbunatatire contribuie semnificativ la asigurarea stabilitatii si eficientei operationale pentru ansamblul hidroenergetic.

Hidroelectrica doreste sa transmita sincere multumiri conducerii sucursalei, reprezentata de domnul manager Vasile Stahie, pentru eforturile sustinute si abordarea strategica in gestionarea proiectului. De asemenea, recunoastem contributia deosebita a specialistilor de la Hidroserv, care au realizat inclusiv automatizarea hidroagregatului, aducand inovatie si eficienta in operatiunile noastre” – a declarat Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.

CHE Costisa face parte din ceea ce este cunoscuta drept: „salba de lumina a Bistritei”, un ansamblu de noua hidrocentrale pe sectorul Piatra Neamt–Bacau: Vanatori (14 MW), Roznov (14 MW) unde, functioneaza si astazi prima turbina de fabricatie romaneasca, Zanesti (14 MW), Costisa (14 MW), Buhusi (11 MW), Racova (23 MW), Garleni (23 MW), Lilieci (23 MW) si Bacau (30 MW). Toate aceste centrale sunt echipate cu turbine Kaplan.

Reamintim ca Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie verde din Romania si furnizeaza servicii tehnologice esentiale pentru Sistemul Energetic National. Compania,  cruciala pentru un sector strategic, cu implicatii in siguranta nationala, opereaza 187 centrale cu o capacitate hidroenergetica de 6,3 GW si – in plus, detine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalata de 108 MW.

   

Biroul de presa al Hidroelectrica

Abonati-va la newsletter