20-03-2018

Hidroelectrica furnizeaza aproape jumatate din energia tarii

Hidroelectrica produce astazi, 20 martie, aproximativ jumatate din necesarul de electricitate al Romaniei, conform datelor publicate pe site-ul operatorului de transport al energiei electrice Transelectrica. În conditiile unui consum de 9.604 MW, Hidroelectrica acoperea în aceasta dimineata, în jurul orei 800, 4.380 MW, reprezentand 45,60% din necesarul al tarii.

Varful productiei s-a înregistrat ieri, la orele 20, cand Hidroelectrica a fost solicitata sa intervina pentru echilibrarea sistemului energetic, asigurand 4.563 MW, aproape de maximul disponibil al zilei, dintr-un consum national de 9.908 MW. Energia livrata în retea a fost de 80,7 GWh aceasta fiind a patra valoare din istoricul productiei societatii, al carei maxim a fost de 83,9 GWh.

Astfel de momente arata clar cat de importanta este componenta hidro pentru Sistemul Energetic National. Doresc sa reafirm ca ne-am propus ca în centrul strategiei de afaceri a companiei noastre sa asezam investitiile, retehnologizarile si mentenanta, astfel încat performantele Hidroelectrica sa fie durabile. Buna organizare a zonei de productie face ca societatea noastra sa aiba un rol cheie în SEN si vrem sa ne consolidam aceasta pozitie. Hidroelectrica este coloana vertebrala a sigurantei sistemului energetic, iar faptul ca astazi putem produce la o asemenea capacitate dovedeste ca societatea s-a pregatit corespunzator pentru a functiona în conditii de varf de consum si a respectat programele de mentenanta si pregatire pentru sezonul rece sau în conditii de iarna. Mai mult, energia pe care o producem este una pe care consumatorii se pot baza, iar acesta este un avantaj urias pe care îl avem fata de celelalte energii verzi, dar si fata de productia din surse clasice” – a declarat Bogdan Badea, Presedintele Directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este lider în productia de energie electrica din Romania si prinicipalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic National. Puterea instalata de care dispune compania este de 6.444 MW. Hidroelectrica este, de asemenea, una dintre cele mai profitabile societati, profitul brut al acesteia pentru anul 2017 fiind estimat la 1,6 mld. lei.

Abonati-va la newsletter