28-05-2021

Vizita oficiala la parcul eolian Hidroelectrica de la Crucea

In data de 27 mai 2021, ministrul energiei, Virgil Popescu impreuna cu secretarul de stat George Niculescu, si insotiti de Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica si de alti reprezentanti ai autoritatilor si companiei au vizitat Parcul Eolian Crucea, din judetul Constanta, obiectiv intrat recent in portofoliul companiei producatoare de energie electrica. Cu acesta ocazie, ministrului i-au fost prezentate camera de comanda, turbinele, precum si statia de transformare aferenta parcului.

Dezvoltarea sistemului energetic catre zona verde de producere a electricitatii reprezinta una dintre prioritatile mandatului meu de ministru. Dincolo de realizarea de achizitii, foarte utile in diversificarea mixului de productie intra-companie, as vrea sa incurajez societatile romanesti sa se orienteze cu hotarare catre initierea de proiecte de dezvoltare a unor obiective noi. Ne aflam in Dobrogea, poarta vantului pentru Romania, si centrul de interes pentru multe dintre proiectele verzi de la noi. Marea Neagra se afla, de asemenea la mica distanta, si profit de prezenta mea aici pentru a reitera interesul statului roman pentru potentialul eolian off shore” – a declarat Virgil Popescu.

Hidroelectrica urmareste diversificarea obiectivelor de productie, fapt pe care si l-a asumat printr-o strategie ambitioasa propusa actionarilor si aprobata de catre acestia. Dorim sa mergem exclusiv in directia energiilor verzi in ceea ce priveste dezvoltarea portofoliului de productie. Ne-am propus ca in urmatorii ani sa adaugam 300 MW putere instalata in eolian off-shore, insa nu este proiectul nostru singular. Ne dorim, de asemenea, 300 MW in eolian on-shore, dar si capacitati de productie a hidrogenului verde pe Dunare, asta ca sa mentionez doar cateva dintre proiectele noastre” – a afirmat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.

Reamintim ca includerea in portofoliul Hidroelectrica a parcului de 108 MW din localitatea Crucea reprezinta primul M&A de succes realizat de o companie romaneasca de stat, obiectivul fiind preluat de Steag Gmbh.

Hidroelectrica este lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National si este o companie vitala pentru un sector strategic, cu implicatii in siguranta nationala. Hidroelectrica are un numar de 187 capacitati in exploatare cu o putere instalata totalizand 6.372 MW. Societatea are, de asemenea, in portofoliu parcul eolian de la Crucea, cu o capacitate instalata de 108 MW.

Biroul de presa al Hidroelectrica

Abonati-va la newsletter