23-10-2023

Hidroelectrica, la conferinta "Politici europene in domeniul energiei si impactul lor asupra Romaniei"

Publicatia Gandul a organizat, la data de 23 octombrie, evenimentul ENERGY NOW, cu tema "Politici europene in domeniul energiei si impactul lor asupra Romaniei".

Evenimentul face parte din proiectul "EUROPA CONTACT", care vizeaza o promovare si cunoastere imbunatatita a politicilor si tendintelor europene de catre decidentii din Bucuresti.

Contextul pentru organizarea acestui eveniment este definit de schimbarile climatice si degradarea mediului, care reprezinta o amenintare existentiala pentru Europa si intreaga lume, conform organizatorului. 

Hidroelectrica a participat la eveniment, prin prezenta domnului Bogdan Badea, director general al companiei. 

Comisia Europeană a propus, recent, reformarea organizării pieței energiei electrice a UE pentru a accelera dezvoltarea puternică a energiei din surse regenerabile și eliminarea treptată a gazului, pentru a reduce dependența facturilor consumatorilor de volatilitatea prețurilor la combustibilii fosili, pentru a proteja mai bine consumatorii de viitoarele creșteri ale prețurilor și de potențiala manipulare a pieței și pentru a face industria UE curată și mai competitivă.

Abonati-va la newsletter