09-06-2022

Hidroelectrica, la SUSTAINABILITY IN BUSINESS FORUM & AWARDS

Publicatia The Diplomat a organizat, la data de 9 iunie 2022, a treia editie a evenimentului "SUSTAINABILITY IN BUSINESS FORUM & AWARDS", eveniment dedicat recunoasterii succesului initiativelor sustenabile, proiectelor si liderilor din sectoarele interconectate ale economiei romanesti. 

Temele abordate în cadrul conferinței:

ABORDAREA LIDERILOR IN ATINGEREA OBIECTIVELOR DE SUSTENABILITATE

Actualizari si reglementări actuale în domeniul sustenabilității. Vocea autorităților, factorilor de decizie, oficialilor guvernamentali și managerilor de top din sectoare inter-sectoriale, cu scopul unui dialog eficient și al alinierii și acțiunilor competente la orientările internaționale. Transpunerea obiectivelor globale de sustenabilitate în acțiuni eficiente ale autorităților și în orientări transparente și clare pentru obiectivele de mediu, sociale și guvernanță (ESG).

 • Reglementări și actualizări în atingerea obiectivelelor de sustenabilitate în 2022
 • Cu ce provocări se confruntă companiile în atingerea obiectivelor de sustenabilitate
 • Cum sunt valorificate fondurile PNRR în atingerea obiectivelor de sustenabilitate
 • Provocatori în abordarea și atingerea obiectivelor sustenabile în România

 

ACTIUNI SUSTENABILE ALE COMPANIILOR

În aprilie 2021, Comisia Europeană a anunțat un pachet cuprinzător de măsuri menite să promoveze sustenabilitatea, ca parte a obiectivului de a face Europa neutră din punct de vedere al emisiilor până în 2050. O parte din acest pachet este propunerea pentru o directivă de raportare a durabilității corporative (CSRD), al cărei scop ar fi îmbunătățirea fluxului de informații de sustenabilitate în zona corporativă. Prin aceasta, investitorii, companiile și publicul larg, pot lua decizii informate cu scopul general de a îndeplini obiectivele de sustenabilitate. De asemenea, abordările net-zero, decarbonizarea și strategiile pentru un leadership eficient în domeniul climatic se află în topul prioritatilor.

 • Impactul local al pachetului de măsuri UE menit să promoveze sustenabilitatea
 • Actualizări privind Directiva de raportare a durabilității corporative (CSRD)
 • Ce soluții și programe de sustenabilitate sunt cel mai vizate de companii în 2022?

 

RESURSE DE FINANTARE DISPONIBILE IN SUSTENABILITATE SI ECONOMIE CIRCULARA

Sustenabilitatea nu este ieftină și ușor de implementat ca obiectiv general. Reglementările UE sunt rigide, clare și nu sunt negociabile. Abordarea imediata de a utiliza resursele tradiționale poate fi o soluție pe termen scurt, dar nu este viabilă pe termen lung. Tranziția către un viitor mai sustenabil necesită soluții de finanțare pentru companii și investitori care sprijină atât mediul, KPI-urile companiei, cât și obiectivele legate de societatea civila. Pentru investitori, instrumentele care le permit să evalueze companiile cu privire la indicatorii lor de sustenabilitate sunt esentiale pentru luarea deciziilor. Pentru companii, accesul la soluțiile adecvate de finanțare durabilă le ajută să își atingă obiectivele.

 • Finantari disponibile in atingerea si urmarirea obiectivelor de sustenabilitate pentru companii și instituții
 • Stimulente și ajutoare de stat pentru construirea și implementarea strategiei durabile
 • Construirea unei culturi puternice corporative în companii si institutii

 

SECURIZAREA RESURSELOR

In contextul in care economia globală depinde în mare măsură de resursele extrase din țările emergente și în curs de dezvoltare, eco-inovarea și colaborarea intersectorială sunt aspecte esentiale pentru reducerea costurilor, reducerea emisiilor si utilizarea eficienta a noilor tehnologii. Îmbunătățirea eficienței resurselor în aceste țări este necesară pentru a obține o dezvoltare durabilă și o creștere ecologică. Conservarea resurselor a devenit una dintre principalele ținte de pe agenda companiilor reflectată în programele derulate de companii și soluțiile pentru a răspunde țintelor orientate către mediu, conformarea UE și stimulente fiscale.

 • Îmbunătățirea eficienței resurselor. Idei, strategii și rezultate
 • Ce bune practici și soluții de reducere a emisiilor sunt cele mai comune în practica de zi cu zi în companii și instituții?
 • În ce domenii/segmente are programul de sustenabilitate cel mai puternic impact?
 • Care sunt cele mai de succes implementări sustenabile din România?

 

PARTENERIATE ESENTIALE IN LIVRAREA REZULTATELOR DE SUSTENABILITATE

Prin translatarea soluțiilor eficiente de inovare în rezultate de sustenabilitate, companiile pot crea produse, servicii și procese care se dovedesc a fi bune și utile atât pentru comunități, cât și pentru companie în sine. Toate părțile interesate, cum ar fi liderii, factorii de decizie, investitorii, ONG-urile, companiile private și de stat, start-up-urile tehnologice sunt inovatoare și au un rol activ în construirea unui ecosistem de afaceri durabil.

 • Ce parteneriate sunt utile în activarea eficienta a resurselor durabile și construirea unei strategii durabile eficiente?
 • Ce programe și inițiative educaționale s-au dovedit esențiale și de succes în abordarea sustenabilitatii?
 • Construirea si dezvoltarea unui ecosistem de afaceri sustenabil: Cine, cum și unde?

Abonati-va la newsletter