28-11-2022

Hidroelectrica, la "Energy Forum: Criza energetica si efectele pe termen lung"

Trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Business, DC Medical, Stiridiaspora, DefenseRomania, Spectacola, Astrosens, RadioDCNews.ro, DC News TV și un institut de sondare a opiniei publice-ARGUMENT a organizat, la data de 28 noiembrie 2022, evenimentul "Energy Forum: Criza energetica si efectele pe termen lung". 

Evenimentul a avut loc la Bucuresti, Hotel Crowne Plaza. 

Contextul e reprezentat de criza energetică europeană. Se vorbește de întreruperi de curent și alte situații de urgență, de o criză iminentă care va obliga statele europene să pună în aplicare planuri care mai de care mai austere. Scenariile se schimbă de la o zi la alta, prețurile ating niveluri alarmante iar soluțiile concrete întârzie să apară. Liderii europeni n-au reușit să ajungă la o soluție definitivă pentru criza energetică nici la a doua reuniune.

Consiliul European a amânat deciziile până la jumătatea lunii noiembrie, perioadă în care să mai fie analizate măsurile care să fie puse în practică la începutul iernii și care să oprească creșterea prețurilor. În tot acest timp, creșterea tarifelor globale ale energiei în prag de iarnă lovește consumatorii care deja se confruntă cu creșterea inflației și cu scumpirile produselor alimentare și a serviciilor. În tot acest context, în România regulile se schimbă de la o lună la alta, însă nici Guvernul și nici Parlamentul nu par să găseasca soluții.

Dezbaterea si-a propus sa fie una ancorată în realitatea momentului, moderând un dialog între principalii actori implicați.

Temele abordate în cadrul evenimentului:

- Sistemul energetic național în prag de iarnă. Va face față în cazul unei ierni grele

- Legislația în continuă schimbare. Ce ne așteaptă după deciziile luate în Consiliul European? Cum vor fi implementate acestea în legislația națională

- Criza facturilor la energie și gaze, fără sfârșit? Există soluții

- Companiile din energie, la mâna Guvernului? Impactul real al datoriilor statului

- Are nevoie piața de energie și gaze de o reglementare urgentă? Este aceasta soluția pentru ca jucătorii și consumatorii să supravețuiască crizei energetice?

- Planurile imediate ale Guvernului pentru independența energetică?

- Regândirea politicii verzi în vremuri de criză

Abonati-va la newsletter