14-04-2022

Hidroelectrica la conferinta "Stocarea energiei - cea mai mare provocare a sistemului energetic in anii urmatori"

Publicatia Energy-Center a organizat, la data de 14 aprilie 2022, conferinta "Stocarea energiei - cea mai mare provocare a sistemului energetic in anii urmatori". Evenimentul a fost organizat la Hotel Marshal Garden, Bucuresti. 

Pentru a sprijini tranzitia catre un sector al aprovizionarii cu energie cu emisii reduse de carbon, UE a stabilit tinte privind ponderea energiei din surse regenerabile in consumul final de energie, si anume 32% pana in anul 2030. Directiva UE privind energia din surse regenerabile impune, de asemenea, statelor membre sa dezvolte instalatii de stocare pentru a stabiliza sistemul electroenergetic pe masura ce acesta primeste mai multa energie din surse regenerabile.

Potrivit estimarilor Comisiei Europene, pentru a-si atinge obiectivele climatice pentru anul 2050, ar putea fi necesar ca UE sa isi majoreze de pana la sase ori capacitatea de stocare a energiei. 

In cadrul conferintei, au fost abordate toate formele de stocare a energiei, necesarul de investitii la nivel national, legislatia pentru stimularea investitiilor, precum si barierele existente in dezvoltarea realizarii stocarii. 

La conferinta au participat autoritati din domeniu, principalele companii specializate in tehnologii de stocare, producatori de energie si gaze.  

Abonati-va la newsletter