02-11-2023

Hidroelectrica, la Gala "Topul National al Firmelor 2023"

Camera de Comert si Industrie a Romaniei a organizat, la data de 2 noiembrie 2023, a 30-a editie a evenimentului Gala Topul National al Firmelor 2023. 

Evenimentul este unul de referinta pentru mediul de business din Romania, promoveaza excelenta in afaceri si marcheaza performantele remarcabile ale companiilor din diferite domenii de activitate. 

Indicatorii utilizați pentru clasificarea firmelor sunt: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat.

In cadrul Galei, Hidroelectrica a primit Premiul pentru Excelenta in Afaceri - cea mai mare listare IPO din istoria BVB.

"Este o onoare sa primim aceasta distinctie. 2022 a fost un an extrem de provocator pentru noi. A fost un an in care in sectorul energetic s-a intamplat furtuna perfecta, in sensul ca am avut 17 modificari legislative care s-au suprapus peste cea mai cumplita seceta din ultimii zece ani. Hidroelectrica a trecut testul de rezilienta si am reusit sa obtinem cele mai bune rezultate financiare, am reusit sa obtinem un profit de peste 4,3 miliarde de lei, profit care, uitandu-ne in istoria Hidroelectrica si raportandu-ne la premiul oferit in aceasta seara, este mai mare decat tot profitul companiei de la infiintare pana in 2017. Asta arata ca si societatile de stat, daca au o abordare similara cu cea a mediului privat, daca sunt lasate sa-si faca treaba, daca incurajeaza performanta, pot sa faca performanta", a declarat Bogdan Badea, Presedintele Directoratului Hidroelectrica. 

Abonati-va la newsletter