02-06-2022

Hidroelectrica, la conferinta "Piata de capital: reglementari si facilitati menite sa dezvolte piata de capital"

Trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Business, DC Medical, stiridiaspora.ro, Defense, spectacola.ro, astrosens.ro, RadioDCNews.ro, DC News TV și un institut de sondare a opiniei publice-ARGUMENT a organizat, la data de 2 iunie 2022, conferinta "Piata de capital: reglementari si facilitati menite sa dezvolte piata de capital".

Evenimentul a avut loc la Hotel Crowne Plaza, Bucuresti. 

Dezbaterea, organizata in parteneriat cu Fundatia "Institutul de Studii Financiare", a venit in contextul adoptarii uneia dintre cele mai importante legi pentru piata de capital din Romania: Legea care prevede reducerea impozitului pentru investorii la bursa. 

Evenimentul si-a propus sa analizeze principalele provocari ale anului 2022 pe piata de capital din Romania, atat din perspectiva celor mai importanti jucatori, cat si din cea a institutiilor cu putere de decizie sau a analistilor in domeniu. 

Totodata, au fost centralizate principalele aspecte de adaugat in prevederile legislative si pe zona de reglementare pentru o mai buna functionare a acestui domeniu. 

Evenimentul si-a propus sa dezbata urmatoarele teme: 

- Potentialul pietei de capital din Romania

- Este nevoie de "nationalism economic" in ceea ce priveste sustinerea Bursei? 

- Noua legislatie in domeniu. Piata de capital va avea o noua dimensiune dupa adoptarea legii privind reducerea impozitului pentru investitorii pe Bursa. Ce alte noutati mai sunt pentru piata de capital. Care sunt facilitatile pentru companii? Cum ajuta la dezvoltarea pietei de capital. Cine sunt castigatorii? 

- Prioritatile ASF in materie de piata de capital 

- Ce isi doresc reprezentantii pietei in materie de reglementare si legislatie pentru o mai buna dezvoltare a acestui domeniu

- Listarea la Bursa a marilor companii controlate de stat

- Cum va face fata Bursa de la Bucuresti crizei generate de conflictul din Ucraina

 

Abonati-va la newsletter