Prima AGA Hidroelectrica după listarea la bursă

Hidroelectrica a organizat în data de 22 ianuarie primele ședințe ale Adunarilor Generale ale Acționarilor, respectiv Adunarea Ordinară și Adunarea Extraordinară („AGOA” și „AGEA”), după listarea istorică a societății la Bursa de Valori București, derulată pe parcursul anului trecut.

În cadrul sedinței AGEA, acționarii companiei au aprobat tranzacția de preluare a afacerii de la U.C.M. Reșița S.A („UCMR”), afacere românească a cărei tradiție depășește 250 de ani. Astfel a fost îndeplinită una dintre condițiile suspensive de care depindea continuarea acestui demers strategic. Odată cu această investiție, Hidroelectrica va înființa societatea  Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice S.R.L. („UCMH”), având ca principal obiect de activitate fabricarea de motoare și turbine. Noua societate va realiza transferul de afacere de la UCMR, și va avea un capital social de 119.650.000 lei, sumă ce va fi subscrisă și vărsată de Hidroelectrica în calitate de asociat unic.

Ulterior, UCMH va fuziona cu S.S.H. Hidroserv S.A. („Hidroserv”), astfel Grupul Hidroelectrica urmând să obțină beneficii substanțiale în ceea ce privește lucrările de mentenanță. Reamintim că 80% dintre echipamentele instalate inițial în obiectivele Hidroelectrica au fost realizate de UCM.

Pe ordinea de zi a AGEA s-a aflat, de asemenea, aprobarea noilor indicatori tehnico economici ai obiectivului de investiţie „Amenajarea Hidroenergetică Surduc Siriu’’, conform valorilor rezultate din documentația Studiu de Fezabilitate de actualizare a indicatorilor tehnico economici ai obiectivului de investiții „Amenajarea Hidroenergetică Surduc Siriu’’ ediția 2023, în forma realizată și propusă de către Departamentul Proiectare S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A.

În plus, acționarii societății au fost informați cu privire la încheierea unui contract bilateral de vânzare-cumărare de energie electrică între SN Nuclearelectrica SA în calitate de vânzător și S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. în calitate de cumpărător.

În cadrul AGOA acționarii companiei au aprobat alegerea membrilor Consiliului de Suraveghere (CS) Ana Bobircă, Petre-Iulian Nicolescu și Cristian-Nicolae Stoina. Aceștia  completează CS-ul ales în data de 28 martie 2023.

Sentimentul general în rândul acționarilor este unul de încredere și de optimism cu privire atât la activitatea companiei în 2024, cât și la investițiile pe care compania intentionează să le deruleze în următoarele luni” – a apreciat Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și furnizează servicii tehnologice esențiale pentru Sistemul Energetic Național. Compania, crucială pentru un sector strategic, cu implicații în siguranța națională, operează 187 centrale cu o capacitate  hidroenergetică de 6,3 GW și – în plus, deține un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

 

Abonati-va la newsletter