02-10-2017

HIDROELECTRICA isi optimizeaza structura interna

Incepand cu aceasta saptamana, Hidroelectrica are avizata o noua structura organizatorica al carei rol este acela de accelerare a procesului de listare si orientarea companiei catre dezvoltare si investitii. Reorganizarea societatii este in concordanta cu necesitatile interne identificate, precum si cu viziunea de dezvoltare/investitii pe care o are noul Directorat.

Prin implementarea acestei masuri organizatorice este creat un numar important de noi locuri de munca – functii de executie destinate specialistilor, in structuri cheie care asigura suportul pe termen mediu si lung pentru activitatile de mentenanta, retehnologizare, tehnic si suport productie, proiectare, infrastructuri critice etc.

Odata cu cresterea numarului membrilor Directoratului de la trei la cinci se doreste asumarea clara a raspunderii acestora pe activitatile de baza, concomitent cu flexibilizarea si debirocratizarea modului de actiune in cadrul Hidroelectrica. S-a costatat ca suprapunerea activitatilor de coordonare, produsa ca urmare a functionarii unui palier managerial, cu rol devenit incert, interpus intre Directorat si functiile de executie, conduce la o disipare a raspunderii si la birocratizarea modului de implementare a deciziilor la nivelul societatii. In conditiile in care compania a depasit etapa insolventei si a demonstrat ca poate avea rezultate financiare sustenabile, efortul Directoratului se indreapta catre punerea in aplicare a planurilor de dezvoltare si de diversificare a activitatilor.

In acest spirit, pentru a mari competitivitatea pe piata a Hidroelectrica, prin reorganizare se largeste baza de specialisti a companiei cu precadere pe activitati nucleu, cum sunt cele de retehnologizare si mentenanta a capacitatilor de producere a energiei electrice pe care societatea le detine in portofoliu. Deficitul substantial de salariati al Hidroelectrica pe zonele de specialitate anterior amintite a avut in trecut impact direct asupra obiectivelor companiei, astfel ca, la 6 luni, executia planurilor de dezvoltare era de 20,33%, din care retehnologizarile reprezentau 4,50%, iar mentenanta sub 20% fata de prognozatul din buget. Reorganizarea vizeaza recuperarea in ritm alert a ecarturilor fata de obiectivele pe 2017 ale Hidroelectrica, in concordanta cu viziunea strategica a noului management al companiei.

Hidroelectrica trebuie sa rezolve un deficit acut de personal astfel incat sa devina cu adevarat competitiva pe piata de energie si sa se indrepte, asa cum este normal, catre zona de investitii si dezvoltare nationala si chiar regionala. Sunt lucruri care au fost neglijate pana acum si pe care a venit momentul sa le asezam intre prioritati.” - declarat dl Bogdan Badea, Presedintele Directoratului Hidroelectrica.

”Dorim sa atragem in structurile companiei specialisti foarte bine pregatiti. Este o problema careia ii cautam rezolvare acum si pentru care avem o viziune pe termen lung. Chiar astazi, spre exemplu, am participat la deschiderea anului universitar la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Facultatea de Hidrotehnica, alaturi de Ministrul Energiei - dl Toma Petcu, si de Decanul Facultatii, dl Alexandru Dimache. Suntem constienti ca trebuie sa ne implicam in procesul educational astfel incat sa crestem interesul studentilor pentru activitatile noastre. Daca vrem ca si peste cativa ani sa avem o baza de recrutare pentru specialisti in domeniul energetic, trebuie sa actionam acum.”- a mai afirmat dl Bogdan Badea, Presedintele Directoratului Hidroelectrica.

Intrarea in vigoare a noii organigrame se va face in etape, dupa consultarea cu partenerul social Hidrosind, si cu urmarirea incadrarii in fondul de salarii pe anul 2017 conform Bugetului de Venituri si Cheltuieli. Este important de precizat ca in zona de management reorganizarea nu presupune disponibilizari, ocupantii posturilor restructurate urmand sa ocupe alte pozitii in cadrul companiei, in conformitate cu pregatirea si experienta profesionala proprii.

Biroul de Presa al Hidroelectrica

Abonati-va la newsletter