29-09-2017

Hidroelectrica schimba administratorului special al Hidroserv

Hidroelectrica, in calitate de unic actionar al Hidroserv, societate aflata in insolventa, a decis sa faca uz de instrumentele legale ce ii revin si sa procedeze la inlocuirea administratorului special al acestei societati, domnul Valeriu Babau.

Postul vacant va fi ocupat, incepand cu data de 29 septembrie 2017, de dna Olteanu Manuela Petronela. Aceasta este licentiata in drept din anul 1999 si detine, din anul 2010, un masterat in drept civil si procesual civil aprofundat. Dna Olteanu Petronela are experienta profesionala relevanta in administrarea unor societati aflate in insolventa – cum ar fi Electrocentrale Bucuresti, precum si in domeniul ”administrare privatizare societati”. Traseul profesional al doamnei Olteanu a presupus, pe perioade mari de timp, desfasurarea de activitati de consiliere juridica, insolventa, gestionare si valorificare participatii si creante ale statului, executari silite, legi speciale etc., in cadrul unor institutii ale statului dintre care mentionam AVAS, autoritate in cadrul careia a ocupat functia de director general al Directiei Juridice pentru mai multi ani.

Decizia de schimbare a administratorului special vine ca urmare a nemultumirilor Hidroelectrica legate de ritmul restructurarii Hidroserv, mai cu seama in ceea ce priveste eliminarea surplusului de personal indirect productiv, precum si a celorlalti factori ce au condus la fragilizarea societatii si la intrarea in insolventa. Lipsa de coerenta a planurilor propuse si lipsa unor rezultate conforme cu nivelul asteptarilor si obiectivelor stabilite, vine in contradictie cu viziunea Hidroelectrica, societate care isi doreste implementarea unor masuri urgente si curajoase pentru scoaterea cat mai rapida din insolventa a Hidroserv.

Salvarea Hidroserv si pastrarea nucleului de specialisti foarte bine pregatiti de care aceasta societate dispune se afla in centrul preocuparilor Directoratului Hidroelectrica. Societatea de servicii are un rol crucial pentru activitatii necesare Hidroelectrica, asa cum sunt: montaj si mentenanta la agregate energetice, proiectare instalatii electrice, de automatizare si mecanice; montaj si intretinere instalatii electrice de inalta si joasa tensiune, constructii civile, industriale si hidrotehnice; teste de performanta si specialitate; suport tehnic si proiectare lucrari domeniul energetic; masuratori topogeodezice si topobatimetrice, etc.

Abonati-va la newsletter