13-09-2019

Evenimentul Forumul Pietei de Capital

Financial Intelligence - platforma specializata de stiri economico-financiare a organizat in data de 13 septembrie a.c. Forumul Pietei de Capital, eveniment care a reunit reprezentanti ai guvernului, ai autoritatilor de regementare din domeniu, precum si reprezentanti ai mediului de afaceri. Cu aceasta ocazie, referindu-se la perspectiva listarii companiei la bursa, dl Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica, a afirmat:

“E realist sa spunem ca, in toamna anului viitor, putem fi pregatiti, din punct de vedere tehnic, astfel incat listarea sa aiba loc.  Decizia va tine cont de ceea ce ne vor spune consultantii, de ferestrele de listare si de momentul cel mai bun pe care acestia ni-l vor recomanda pentru o listare de succes. Interesul statului roman, care doreste sa faca aceasta listare, si al actionarilor in general, este sa obtina un pret cat mai bun, care sa reflecte valoarea reala a companiei.

Asteptam cu mare interes clarificarea chestiunilor legate de pretul reglementat si de prevederile din Ordonanta 114.  Aceasta era o chestiune care ne ridica mari probleme. Obligatia de livrare a pana la 65 la suta, asa cum apare in ordinul ANRE in acest moment,  la pret reglementat, adica sensibil mai mic decat pretul pietei, insemna de fapt o diminuare a veniturilor companiei si acest lucru nu cred ca este binevenit intr-un an in care listarea sa aiba loc, intrucat va conduce la o diminuare artificiala a pretului, ceea ce nu cred ca isi doreste nimeni.  Ca atare, nu pot decat sa salut ultimele demersuri care se fac in zona de revenire la piata libera. In anul 2018, am functionat in piata libera si ne-am simtit bine acolo.”

Abonati-va la newsletter