12-09-2019

Conferinta Energia in priza

Grupul de presa BURSA, in parteneriat cu Centrul Roman al Energiei (CRE), a organizat a VII-a editie a conferintei "Energia in priza", in data de 12 septembrie 2019. La dezbaterile prilejuite de eveniment au participat actori importanti ai sistemului energetic, alaturi de reprezentanti ai guvernului si autoritatilor. Cu aceasta ocazie, in contextul discutiilor referitoare la OUG 114, dl. Bogdan Badea, Presedintele directoratului Hidroelectrica, a afirmat:

”Daca ne preocupa consumatorul vulnerabil, toti actorii din piata de energie ar trebui sa contribuie intr-un fond de solidaritate care sa tinteasca doar aceasta categorie. Poate contributia respectiva ar putea avea forma acelei taxe de 2% si, astfel, consumatorul vulnerabil, care trebuia de mult prea multa vreme definit, ar urma sa primeasca o subventie, fata de pretul pe care il ofera piata pentru ceilalti consumatori".

In ceea ce priveste OUG 114/2018, presedintele Directoratului Hidroelectrica, sustine ca scopul declarat al acestui act normativ, mai exact, grija pentru consumatorul final, a fost o falsa problema.

Abonati-va la newsletter