22-07-2019

A XXIII-a EDITIE A TROFEULUI ENERGETICIANULUI, 2019 - Ramnicu Valcea

Cea de-a XXIII-a editie a concursului profesional ”Trofeul Energeticianului” a avut loc in perioada 14-19 iulie 2019, fiind organizata de Sucursala Hidrocentrale Ramnicu Valcea.

Deschiderea festiva a fazei pe tara a concursului a avut loc in data de 16 iulie 2019. La  aceasta au participat un numar de 40 de salariati din executiv, sucursalele Hidroelectrica si sectiile de servicii si reparatii hidroenergetice Hidroserv, dintr-un total de 295 concurenti inscrisi in prima faza (de masa) a concursului.

La etapa pe executiv si sucursale au luat parte ingineri, subingineri, electricieni exploatare, masinisti exploatare, electricieni PRAM AMC, lacatusi de intretinere si reparatii agregate energetice si electricieni de intretinere si reparatii agregate energetice, angajati atat din cadrul Hidroelectrica cat si din Hidroserv.

Concursul cu public s-a desfasurat in data de 18 iulie 2019, si a fost deschis de dl Razvan Pataliu, membru al Directoratului Hidroelectrica. Printre invitatii de marca s-au numarat si domnii conf. univ. dr. Dumitru Bortun si conf.  univ. dr. Mircea Aurel Nita, care au sustinut prezentari despre doua personalitati remarcabile din domeniul culturii nationale sau universale, sub semnul carora s-a desfasurat aceasta editie a concursului - savantul Nikola Tesla, cel care a proiectat prima centrala hidroelectrica din lume pe cascada Niagara si inventatorul roman Petrache Poenaru personalitate internationala din spatiul cultural romanesc.

Festivitatea de premiere a castigatorilor a avut loc in seara zilei de 18 iulie, eveniment care a fost onorat de prezenta Ministrului Energiei, dl Anton Anton. Dl Bogdan Badea, Presedintele Directoratului Hidroelectrica, impreuna cu dl Ministru, au acordat premiile castigatorilor acestei editii.

“Eu cred in concursurile profesionale, cred in meritocratie, cred ca din cand in cand trebuie sa organizam niste competitii cinstite. Concursurile profesionale in general sunt cele mai cinstite concursuri si imi face mare placere sa ii cunosc pe toti concurentii.” a declarat dl Anton Anton, Ministrul Energiei, la festivitatea de premiere.

Cu aceeasi ocazie, dl Bogdan Badea, Presedintele Directoratului Hidroelectrica a dorit sa sublinieze:

“Vreau sa felicit toti concurentii pentru seriozitatea cu care s-au pregatit pentru probe, vreau sa felicit juriul – e o munca poate mai putin vizibila dar grea, atunci cand faci subiecte. Competitia e acerba si premiile sunt atractive, dar pana la urma este un concurs profesional cu grad mare de dificultate si ne bucuram ca avem profesionisti in Hidroelectrica, ca avem profesionisti in Hidroserv.

Spuneam cu alte prilejuri si o spun si cu aceasta ocazie: suntem ingrijorati de ce va urma acestei generatii de profesionisti si facem eforturi si ne implicam ca si companie in sustinerea invatamantului, pentru a pregati viitoarele generatii. Sustinem invatamantul dual, sustinem universitatile, incheiem parteneriate si am devenit extrem de activi in aceasta zona. E un efort pe care il facem pentru sistemul energetic si va asiguram ca din aceasta perspectiva, Hidroelectrica va fi unul dintre principalii sustinatori a ceea ce inseamna schimbul de generatii. Deja avem un sistem de burse private pe care l-am implementat. Ne dorim ca din ce in ce mai multi studenti sa aplice la acest sistem de burse.

Anul acesta organizam, asa cum v-am obisnuit, urmatoarea editie a evenimentului Hidroelectrica Viitorului, unde invitam tineri din licee la un obiectiv de referinta al Hidroelectrica pentru a le trezi si starni interesul fata de aceasta activitate deosebita. Le aratam ceea ce s-a facut inaintea lor, pentru a ii atrage alaturi de noi, ca sa construim impreuna cu ei urmatoarele hidrocentrale, urmatoarele baraje, ca sa aiba sansa sa construiasca si sa dezvolte ceea ce au realizat parintii si bunicii lor.”

Castigatorii celei de-a XXIII-a editii a Trofeului Energeticianului sunt, pe categorii de meserii, urmatorii:

  • Constantin Serban, SH Bistrita, Locul I, Electrician exploatare;
  • Gabriel Ioan Din, SH Hateg, Locul I, Masinist exploatare;
  • Florin Marius Marica, SH Curtea de Arges, Locul I, Salariati cu studii superioare (ingineri, subingineri);
  • Isac Viorel, SSRH Portile de Fier, Locul I, Electrician de intretinere si reparatii agregate energetice;
  • Marcel Mares, SSRH Sebes, Locul I, Electrician PRAM – AMC.

Hidroenergeticianul anului a fost declarat dl Marcel Mares, de la Sectia de Servicii si Reparatii Hidroenergetice Sebes.

Trofeul Echipa Anului, care se acorda sucursalei/sectiei care obtine cel mai mare punctaj total la faza finala in urma cumularii punctajelor concurentilor din fiecare sucursala/sectie, a fost castigat de echipa de la Sectia de Servicii si Reparatii Hidroenergetice Hateg.

Felicitam pe acesta cale toti castigatorii concursului!

Abonati-va la newsletter