03-10-2019

Dezbaterea cu tema ”Efectele Ordonantei de Urgenta 114/2018 asupra sectorului energetic. Ce implicatii ar putea avea modificarea sau abrogarea OUG 114?”

Publicatia Energy-Center.ro, in colaborare cu Centrul Roman al Energiei a organizat pe data de 3 octombrie a.c. dezbaterea avand ca tema ”Efectele Ordonantei de Urgenta 114/2018 asupra sectorului energetic. Ce implicatii ar putea avea modificarea sau abrogarea OUG 114?”

Dezbaterea, la care au participat cele mai reprezentative companii din productia, transportul si distributia de energie electrica si gaze naturale s-a dorit a fi o radiografie reala a consecintelor pe care Ordonanta 114 le-a produs deja in aceste sectoare ale economiei.

Hidroelectrica a fost reprezentata de Radu Constatin, Manager Trading Furnizare in cadrul companiei. In discursul sustinut cu ocazia evenimentului, acesta a dorit sa remarce faptul ca Hidroelectrica a fost una dintre companiile cele mai afectate de OUG 114:  Strategia companiei noastre este una pe termen lung, aceasta asigurand un buget predictibil pe care compania si actionarii se pot baza. Dupa 1 martie 2019, primul efect pe piata concurentiala a fost o crestere a preturilor de tranzactionare pentru energie cu livrare in anii 2020-2021, si vom vedea anul viitor ce impact va avea acest lucru”.

De asemenea, dl Radu Constantin a indicat ca abrogarea OUG 114 nu ar insemna o crestere a facturii  la consumatorul casnic mai mare de 10 lei la un consum mediu lunar de 100KWh.

Dupa adoptarea OUG 114, consumatorul roman a fost inteligent si s-a indreptat spre piata concurentiala, a cautat si a gasit oferte mai bune, desi unul dintre efectele intiale ale ordonantei a fost acela de panica”, a  declarat Radu Constantin, Manager Trading Furnizare la  Hidroelectrica.

Abonati-va la newsletter