Realizarea unui raport anual de mediu a devenit traditie pentru Hidroelectrica si se inscrie in strategia de comunicare pe care o promovam, strategie bazata pe cresterea transparentei si incurajarea dialogului cu toti factorii implicati in protectia mediului.
Aflat la a cincia sa aparitie, acest raport reflecta atitudinea noastra fata de mediu, preocuparile si actiunile intreprinse in 2004 pentru imbunatatirea performantelor in domeniu.
Anul 2004 a marcat progrese semnificative in managementului mediului, incununate cu obtinerea certificarii conform ISO 14001:1996.
Abordarea proactiva a problemelor de mediu s-a evidentiat in programele de mediu legate de lucrarile de retehnologizare, in actiunile intreprinse pentru prevenirea poluarii si in relatiile cu furnizorii si cu partile interesate.
Pe plan local am initiat si sustinut actiuni de parteneriat cu autoritatile, cu organizatii si organisme interesate in dezvoltarea durabila a sectorului hidroenergetic. sunt elemente care ne-au ajutat sa progresam.
Pentru implicarea si motivarea intregului personal in asumarea unei atitudini responsabile fata de mediu, am dezvoltat programele de instruire.
Cheltuielile pentru protectia mediului in 2004 au totalizat cca. 9 mil. EURO si au fost inregistrate in principal pentru prevenirea poluarii apelor, combaterea eroziunii solului si protectia impotriva inundatiilor.
Ca si pana acum vom tine cont de sugestiile si recomandarile exprimate de cititorii nostri pentru imbunatatirea editiilor viitoare.

Traian Oprea
Director General