HIDROELECTRICA

Lider regional in energie regenerabila

 

 

Hidroelectrica este lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, fiind o companie vitala pentru un sector strategic cu implicatii in siguranta nationala.

In anul 2013 a inregistrat un profit brut de peste 900 milioane lei, dupa o pierdere cumulata de 693 milioane lei in anii 2011 si 2012.  Cu o cifra de afaceri de 3,2 miliarde lei in anul 2013, fata de 2,8 miliarde lei in 2012 si active contabile de cca. 21 miliarde lei, Hidroelectrica a fost inclusa, pentru al doilea an consecutiv, pe locul 7 in topul celor mai valoroase 100 de companii din România.
Societatea are in patrimoniu 257 de hidrocentrale cu o putere instalata de 6375 MW, productia realizata  in anul 2013 fiind de 14.822 GWh.

Societatea se afla in procedura de reorganizare judiciara si este condusa de catre Administratorul judiciar, EURO INSOL SPRL, prin practician coordonator av. dr. Remus Borza, si Administratorul special, Gabriel Dumitrascu.

Hidroelectrica  a depasit in 2013 indicatorii de performanta prevazuti in buget, in conditiile unui an deficitar din punct de vedere hidrologic, a scaderii  preturilor de livrare si a necesarului de energie electrica pentru consumul intern. In scopul imbunatirii rapide a indicatorilor economico-financiari societatea a vândut energie doar la pretul pietei, a avut un control foarte strict al costurilor, iar investitiile au fost dimensionate in functie de prioritatile strategice si de posibilitatile de finantare a acestora.

Intr-o lume in care energia este principalul motor al dezvoltarii, Hidroelectrica raspunde la provocarile pe care le presupune deschiderea pietelor la nivel regional si european prin permanenta orientare spre calitate si inovatie, prin profesionalizarea managementului companiei si prin pregatirile pentru diversificarea actionariatului in urma listarii la bursa a unui pachet de 15% din actiunile companiei.

 

Oferta vanzare CHEMP

AGA Hidroelectrica SA a aprobat vanzarea prin licitatie pentru alte 22 CHEMP, grupate in 14 pachete de active, pretul total de pornire a licitatiilor fiind de 53,849 milioane lei