02-02-2021

Actiune de ecologizare a lacului Subcetate, Hunedoara

Astazi, 2 februarie, Hidroelectrica a desfasurat o actiune de ecologizare a lacului Subcetate din judetul Hunedoara. La acest demers au participat, pe baza de voluntariat, 55 de persoane, angajati ai Sucursalei Hidroelectrica Hateg, inclusiv salariati din exploatare aflati in turele libere.

Actiunea a avut ca efect colectarea a 160 de saci de deseuri – plastic si material lemnos, fiecare avand un volum de 240 de litri (cca. 38.400 litri volum total).

”Ii felicit pe colegii nostri din sucursala Hidroelectrica Hateg pentru implicare si pentru initiativa. Este un gest care arata angajament total si interes fata de problemele de mediu” – a declarat Bogdan Badea, presedintele directoratului societatii.  ”Hidroelectrica se confrunta anual cu problema poluarii lacurilor de acumulare si a ariilor limitrofe, mai cu seama in zonele turistice.  Este o situatie recurenta, in rezolvarea careia solicitam sprijinul autoritatilor locale, precum si a altor autoritati cu atributii in domeniu. Hidroelectrica nu este cauza acestei poluari, insa, de cele mai multe ori, ajunge sa plateasca, pe nedrept pentru efectele acesteia.”

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie verde din Romania si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, fiind o companie vitala pentru un sector strategic, cu implicatii in siguranta nationala. Compania exploateaza un numar de 209 centrale, avand o putere instalata totala de 6.482 MW.

Biroul de presa al Hidroelectrica